Opinió

Keep calm

El malestar de Susana Díaz

La presidenta ‘de facto' del PSOE es mostra escandalitzada per “un atac intolerable a la segona llengua dels Estats Units”

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, s'escandalitzava fa uns dies per una de les primeres mesures que ha pres el nou president dels Estats Units. La secretària general de facto del PSOE es feia ressò, a través d'una piulada, que “Trump retira l'espanyol del web de la Casa Blanca” i afirmava que es tractava d'un “menysteniment a la comunitat hispana i un atac intolerable a la segona llengua als EUA”. No sé si caldria qualificar-lo així, però Díaz té tot el dret a sentir-se ofesa.

En tot cas, el problema rau en el fet que la presidenta de facto del PSOE és capaç de distingir una palla en els ulls dels altres, però no s'adona de la biga que hi ha permanentment instal·lada en els seus. Si Susana Díaz mirés, per exemple, el web del Congrés de Diputats, comprovaria que hi ha un “atac intolerable a la segona llengua d'Espanya”, que no ha estat “retirada” per la senzilla raó que ni tan sols hi apareix. I si, a part del debat d'investidura, seguís altres sessions de la cambra, comprovaria que hi ha “un atac intolerable a la segona llengua d'Espanya” i es talla contínuament la paraula als diputats que s'atreveixen a utilitzar-la més de 15 segons. Tot plegat, per decisió expressa del seu partit i del que ha ajudat a seguir governant. Si Susana Díaz revisés les sentències judicials o intentés assistir a una sessió de cinema o comprés qualsevol producte de qualsevol supermercat, comprovaria que hi ha “un atac intolerable a la segona llengua d'Espanya”, perquè o bé no hi és present o hi és de forma testimonial. Si Susana Díaz sintonitzés la televisió pública espanyola o revisés el portal web de la Casa Reial comprovaria que hi ha “un atac intolerable a la segona llengua d'Espanya”. I tot això passa en un país en el qual, a diferència dels EUA, els poders públics estan obligats, per mandat constitucional, a dedicar “especial respecte i protecció” a les “altres llengües espanyoles”. Però, és clar, Susana Díaz només s'indigna per “un atac intolerable a la segona llengua dels Estats Units”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia