Opinió

Vuits i nous

Superestructures

“Van anar a escoltar Rajoy els que van amb xòfer i no amb Rodalies

Xòfer, al Palau de Congressos on Rajoy ha de parlar d'inversions en Rodalies. En diuen infraestructures. Deu ser perquè algunes van per sota terra, i llavors és un metro. Quan parlarà de superestructures?

Abans, una reunió com la de dimarts al matí a Barcelona rebia el nom d'acte de campanya electoral: venien i prometien coses per guanyar dos escons. Ara, prometent trens que faran que la gent arribi a l'hora a la feina o a casa d'aquí a deu anys pretenen desactivar la pulsió independentista que afecta mig país, o més, i tot un govern. A la segona cadena de TVE a aquella mateixa hora programaven L'home tranquil. Passa a Irlanda i també hi surten trens. Els trens que hi surten són unes cafeteres que sempre van tard, i Irlanda encara no és independent. Jo, de Rajoy, destituiria ara mateix el director de TVE que li contraprograma l'acte de Barcelona amb tan mala intenció.

Rajoy hi volia reunir la “societat civil catalana” i es van sentir al·ludits els que no agafen mai les Rodalies ni sabrien dir d'on en surten els trens, i es van sentir cridats pel nom els de Societat Civil Catalana, l'altra. La societat civil catalana en minúscula a aquella hora era al tren, a la feina o troba que Rajoy ja no té res per prometre-li ni per dir-li. Del govern no hi havia ningú, i el president Puigdemont era als Estats Units. Ja me l'imagino suspenent el periple americà i totes les visites pel fet que Rajoy era a Barcelona prometent trens per evitar el xoc de trens i, en conseqüència, ja no hi havia res a dir que fos reivindicatiu.

Aquell matí La Vanguardia publicava una entrevista a Rajoy. Es desplacen gaire amb infraestructures els subscriptors del diari comtal? Hi deu haver de tot, però s'hi desplacen en major nombre els que cada matí troben el diari gratis al tren. Rajoy parla simultàniament per als infraestructurats i per als que el van a escoltar amb xòfer. Als del tren els sembla que és el diari d'ahir o el de fa deu anys perquè altres presidents ja els havien garantit satisfaccions ferroviàries.

Havien dit: Rajoy parlarà del respecte a la llengua i a la cultura, de l'ensenyament propi, d'una millor fiscalitat, dels punts reivindicatius que primer li va presentar el president Mas i més tard Puigdemont. De superestructures. Només ha parlat de trens, i no de trens millorats, administrats i distribuïts pel govern de la Generalitat gràcies a la cessió justa de recursos, sinó de trens conduïts pel mateix Rajoy en persona, que és el que fa anar l'AVE a les estacions del desert. “Ah, l'AVE també és una infraestructura? Xofer, al Palau de Congressos.”

Hi insisteixo: quan parlaran de superestructures? “Seu, que per a això s'han fet les cadires”, diu John Wayne a la pel·lícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia