Opinió

Full de ruta

El pastoret mentider

“Que ve el llop, que ve el llop!!!”, crida Rajoy, com si així pogués neutralitzar tot el procés. Però ja sabem que el llop ets tu, Mariano, i ara ja no et tenim cap por

No recordo el nom de la col·lecció però tinc ben vives les imatges d'alguns contes d'infantesa, clàssics encunyats com El soldadet de plom, La rateta que escombrava l'escaleta, Els Tres Tambors o la trista història de La Venedora de llumins. També n'hi havia molts de les aventures del Patufet, i entre els contes que tenien forma de barretina retallada n'hi havia un que parlava d'un nen que deia mentides: El pastoret mentider. El conte narra la història d'un pastor, avorrit a la muntanya, que decideix alarmar els seus companys cridant ben fort: “Que ve el llop! Que ve el llop!” Els altres pastors cauen a la trampa el primer dia; i també el segon, que s'han d'empassar amb ràbia les rialles del pastoret mentider quan acudeixen a ajudar-lo. Però el tercer dia el llop ve de veritat i per molt fort que demani auxili ningú es creu el plany del noi, que sense l'ajuda dels altres no pot fer res per evitar que el llop li mati les ovelles.

Els que manen a Madrid han decidit que aquesta era la setmana de posar-se barretina i venir a explicar-nos contes i històries fantàstiques. El president Rajoy ens va deixar embafats dimarts amb milions i més milions per a infraestructures i serveis que fa més d'una dècada que estan promesos. I ahir també van treure la bitlletera a Tarragona anunciant el que fins ara havia estat tabú, deu milions per als vergonyosament ajornats Jocs del Mediterrani. Rajoy i el seu executiu han vingut a fer-nos creure que el moneder és ple i que la cosa va de debò. Però, com li va passar al pastoret mentider, ja no ens creiem les seves proclames. I no ens les creiem perquè sota la barretina del nostre pastoret s'hi intueixen orelles llargues. Ens vol fer creure que ofereix solucions, però Rajoy només ha congregat empresaris i gent de diner per escopir el discurs de la por. “Que ve el llop, que ve el llop!!!”, crida Rajoy, com si així pogués neutralitzar tot el procés. Però ara ja sabem que el llop ets tu, Mariano, i no et tenim cap por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia