Opinió

Full de ruta

Contra Forcadell

La realitat és que es tracta d'una retirada tàctica en tota regla per part de l'Estat, que havia d'actuar contra la segona autoritat del país, però busca xutar la pilota cap endavant

La notícia ha passat desapercebuda, però és de la màxima importància. La fiscalia ha demanat que la causa contra Carme Forcadell sigui considerada “complexa” i així poder allargar la fase d'instrucció fins a 18 mesos. Jurídicament és incomprensible, perquè la causa contra Forcadell és tan senzilla com una multa de trànsit: hi ha una foto i un cinemòmetre que mostra l'excés de velocitat. Punt i final. El cas contra la presidenta del Parlament i els membres de la mesa és semblant. No havien de signar el que van signar. De veritat el fiscal necessita 18 mesos més per comprovar-ho? La realitat és que es tracta d'una retirada tàctica en tota regla per part de l'Estat, que havia d'actuar contra la segona autoritat del país, però busca xutar la pilota cap endavant. Ho fa perquè intueix que la resposta del poble de Catalunya fóra descomunal, i no n'està disposat a córrer el risc. Compte, no és una derrota de l'Estat, és només un replegament tàctic. Però serveix per reflexionar que si no s'atreveixen a posar la directa contra Forcadell i la mesa del Parlament, tampoc sembla tan clar ara per ara que voldran actuar obertament per impedir físicament el referèndum. Saben que la imatge de les forces de seguretat segrestant urnes i reprimint per dissoldre cues de ciutadans que volen votar seria un cop demolidor contra la imatge internacional d'Espanya, i esdevindria un aval immediat a les aspiracions catalanes. O sigui que –convé repetir-ho fins al cansament, sobretot en aquests dies de trets al peu– la celebració del referèndum només depèn de nosaltres mateixos, de la nostra valentia o del nostre arronsament. No ens ho posaran fàcil, és clar, però tampoc no ho tenim tan magre com molts ens volen fer creure. Les properes setmanes i mesos seran molt durs, perquè intentaran impedir per tots els mitjans que posem en marxa els preparatius del referèndum. Cap clar i endavant les atxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia