Opinió

LA GALERIA

Girona cívica

Girona i Catalunya han estat vexades i s’han vulnerat els seus drets fonamentals

Després del terrible “setge” de Girona i rodalia –del passat 1 d’octubre– per part de les forces d’ordre públic (d’ocupació) comandades des de Madrid, i la resposta cívica, pacífica i pulcrament democràtica de la població gironina, em sento més orgullós que mai d’haver nascut, un 27 de juny de 1962, en aquesta meravellosa, digna, evolucionada, europea i encisadora urbs anomenada també la “Florència catalana” o la “petita Montpeller”.

Després d’una jornada de vots i cops de bastó contundents, gairebé tota la premsa internacional del món civilitzat –sobretot els rotatius francòfons, germànics i anglosaxons– ha descrit a la perfecció la “constitucional” operació repressiva del passat 1-0 com una intervenció que només es pot definir com a brutalitat policial amb tots els ets i uts. Passi el que passi a partir d’ara, hi hagi o no –properament– una DUI, l’1-O passarà a la història com la data definitiva en què Espanya (el nacionalisme imperial castellanoespanyol) va perdre Catalunya, molt més sentimentalment que no pas econòmicament i políticament. Cal tenir molt present que fa aproximadament cent anys l’intel·lectual espanyol d’origen basc Miguel de Unamuno ja va advertir el govern espanyol de l’època amb la coneguda frase: “Vais a perder a Cataluña.” Tornant a l’esclat, molt desproporcionat, de violència d’estat sobre la població gironina i catalana en general, el que resulta veritablement indigne és que ni el monarca –el cap de l’estat– ni el president del govern s’hagin disculpat de l’agressió –física i moral– contra una població civil totalment indefensa. Aquí només podríem fer una excepció, el divendres 06/10/2017, potser massa tard, el delegat del govern espanyol a Catalunya, el Sr. Enric Millo, va demanar disculpes i va expressar el seu neguit pel que va succeir el passat 01/10/2017. En qualsevol cas, cal dir ben alt i clar que si no hagués estat per la valentia i professionalitat de la premsa lliure internacional –la qual va exercir el paper de notari i va certificar els abusos brutals comesos per les policies comandades des de Madrid– encara la gent gironina i catalana, pacífica i cívica, hauria estat mortificada i acusada com a responsables de tots els mals. En síntesi, el passat 01/10/2017, Girona i Catalunya van estar vexades i es van vulnerar –arbitràriament– els seus drets fonamentals. Malgrat tot, van votar cívicament amb molta dignitat, davant de la indignitat d’un Estat espanyol completament esquizofrènic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia