Opinió

LA GALERIA

Atacs indecents a l’escola i a la societat

Que un dels objectius del PP, a banda de retallar-nos l’autogovern i controlar els Mossos, sigui l’escola, demostra que la ignorància és atrevida

Fins a l’empresonament de Cuixart i Sànchez, que confirma que a l’Estat espanyol no hi ha separació de poders, de totes les escomeses polítiques i judicials que hem de suportar del govern del PP amb la connivència de Cs i del PSOE (!), els atacs més fastigosos i més injustos són els que es fan a l’escola catalana pel suposat adoctrinament dels nens. El Departament d’Ensenyament ja ha respòs que el nostre sistema educatiu “és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme” i que emprendrà accions judicials contra els polítics que injuriïn l’escola. Molt bé, però l’ofensiva persevera sobretot contra la llengua. Fa anys que comptadíssims pares i mares, amb l’excusa de defensar els drets lingüístics dels seus fills, fan anar de bòlit els centres que els acullen. Es nega l’evidència i es continua atacant amb la mentida i la calúmnia que només els pot donar rèdits electorals entre la gent que, ells deuen saber per què, els continua votant. No em va agradar el format de l’entrevista de Jordi Évole a Carles Puigdemont, però reconec virtuts al periodista de Cornellà; aquests dies circula un petit vídeo il·lustratiu del que estem explicant: Évole parla de la immersió lingüística amb un càrrec del PP i si s’obliga els nens a parlar en català, i el fa acostar al pati d’una escola i TOTS els nens parlen castellà... però, és clar, el popular manté que hi ha un problema. A l’escola catalana s’educa en els valors, en l’humanisme i en la pluriculturalitat. Som un país que hem rebut immigració des de finals del segle XIX. L’aragonesa, la murciana, l’extremenya, l’andalusa... i ara des de tot el món: africans, llatinoamericans, europeus de l’Est i també occidentals que s’han instal·lat aquí pel clima, les possibilitats de negoci i pel tarannà acollidor. L’esforç que s’ha fet i es fa a l’escola per integrar tots aquests nouvinguts és descomunal, no té preu. Desconec si en algun racó del país un nen ha patit alguna mena de discriminació ideològica, si fora així ho lamento i ho condemno, però que un dels grans objectius del PP, a banda de retallar-nos l’autogovern i controlar els Mossos, sigui l’escola, demostra fins a quin punt la ignorància és atrevida, a més d’haver-nos tornat al passat amb presos polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia