Opinió

Keep calm

Escola espanyola

Tenen la barra d’acusar de sectària i de fomentar l’odi la prestigiosa i pedagògica escola catalana

El 12 d’octubre se celebra la gloriosa descoberta d’Amèrica, esdevinguda el 1492. Va ser, però, no una gesta, sinó un autèntic genocidi. L’odi als indígenes, la usurpació de cultures tan sòlides com l’inca o l’asteca, el fet d’esborrar a la força les seves llengües i les seves religions, la cobdícia i la manca d’escrúpols, és la marca de tan celebrada data. La cosa més curiosa és que s’hi va enriquir tot Europa excepte Castella, que tenia or i plata a gavadals però que no ho va saber comerciar. Neix la ciència de l’Economia, per restar estupefactes tots els pensadors.

–L’any 772 se celebra l’inici de la Reconquesta. I comença un llarg període d’odi als musulmans, molt superiors en cultura (inventen la medicina, i l’àlgebra, amb experts en totes les arts i les ciències del món). I què va passar l’any 772? Quina victòria! És la batalla de Covadonga. Aquesta batalla van ser tres o quatre musulmans i tres o quatre cristians tirant-se pedres en la cova en qüestió.

–La Contrareforma comença quan es produeix a quasi tot Europa la Reforma: neix del Concili de Trento (1545-1563) i acaba quan la Guerra dels Trenta Anys (1648). L’obscurantisme, el fanatisme i, sobretot, la invenció del Tribunal de la Inquisició, un dels més sanguinaris que han existit mai al món: això és la Contrareforma.

–La Revolució primer burgesa i després industrial, que passa per Castella sense deixar-hi rastre, mentre que als Països Catalans, a Euskadi, Astúries, etcètera, transforma literalment el món social i econòmic.

–La “millor novel·la del món mundial” és el Quixot. Però a l’escola espanyola es considera massa difícil i s’obvia que és una profunda autocrítica de la vida de Castella. Per cert: és una gran novel·la.

Només són uns pocs exemples. Però, a les escoles espanyoles, tot això són gestes grandioses. I mentrestant tenen la barra d’acusar de sectària i de fomentar l’odi la prestigiosa i pedagògica escola catalana. Senyors: no n’hi ha prou amb tenir poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia