Opinió

Full de ruta

Persones normals

L’article 155 és un tèrmit que està rosegant els fonaments de l’autogovern de Catalunya, fent un mal que trigarem molt de temps a reparar

El candidat del PP, Xavier García Albiol, ha explicat que la seva intenció és tancar TV3 i tornar a obrir-la “amb persones normals”. No és una amenaça buida. Ja sabem com les gasten. Pregunteu als valencians com va anar el tancament de Canal 9 i què se’n va fer de les “persones normals” que hi treballaven. És d’agrair que García Albiol parli clar. D’altres pensen el mateix però se n’amaguen. No ens enganyem. Si el 21-D hi ha un daltabaix i el tripartit del 155 aconsegueix sumar i formar govern, el pla serà el mateix en tots els àmbits: cultura, educació, mitjans, administració, etcètera. Tot serà buidat i reomplert amb “persones normals”. Si en voleu una mostra, mireu com ha actuat el PP amb el Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat. Ha tancat totes les delegacions –que costaven en conjunt menys del que costa el manteniment de la piscina de la residència d’algun ambaixador espanyol en un país veí– i ha acomiadat de forma fulminant (i d’una legalitat dubtosa) tots els seus treballadors. Pel mig, escenes esperpèntiques com la sol·licitud d’un informe sobre el cost de les residències oficials i els cotxes amb xòfer dels delegats, quelcom que no ha existit mai, car tots ells es pagaven l’habitatge de la seva butxaca i feien servir el transport públic. Déu nos en guard, d’aquesta normalitat! L’article 155 és un tèrmit que està rosegant els fonaments de l’autogovern de Catalunya, fent un mal que trigarem molt de temps a reparar. Ens toca ara convèncer totes les “persones anormals” que van votar l’1 d’octubre, que van defensar els col·legis, que es van indignar amb la repressió, per tal que ningú no es quedi a casa el proper 21. No sabem què passarà a partir del 22, ni sabem com ens ho farem per tirar endavant. El que sí que sabem és que el país no es pot permetre cap resultat que no sigui repetir –i, si pot ser, millorar– els resultats del 27 de setembre de 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia