Opinió

Full de ruta

Prevaricació d’estat a judici

Si el poder polític europeu ha callat, paradoxalment el suport pot venir del judicial

Els és igual el que va votar la majoria el 21-D en les eleccions amb més participació de la història. Menyspreen la democràcia perquè són els amos i els catalans, mers sotmesos, i ja ni s’esforcen a dissimular, davant el no menys escandalós silenci del progressisme espanyol i la UE. L’objectiu immediat –de fet, ja obsessió malaltissa i venjativa– de la monarquia, l’executiu i la majoria de partits estatals, la judicatura, l’empresariat i el poder mediàtic és ara impedir com sigui l’elecció de l’únic candidat amb el suport de les urnes per ser president. I com sigui vol dir per sobre de la veritat, la voluntat popular i les lleis. Les pròpies lleis, que com que són seves retorcen a voluntat i amb total impunitat quan i com volen.

El pla és meridià. El govern recorre sense fonament jurídic contra el candidat, i el TC dicta amb tant o menys fonament, inventant-se a mitja partida regles enlloc emparades, inèdites mesures preventives per fer il·legal que sigui investit. Fàcil. Ara, segons desvela sense pudor un ministre, dilatarà uns mesos la resolució, prou perquè el jutge, aferrant-se a una altra llei recent que sembla ad hoc, pugui manar sense judici la inhabilitació del candidat. D’aquest i dels que li plagui, perquè per fer-ho només cal que ell mateix n’hagi dictat presó preventiva (o, ja posats a interpretar, ordre de recerca) basant-se en una violència inexistent. El cercle, quadrat.

D’això se’n diu prevaricació d’estat contra la voluntat popular, i hi ha algú per sobre, a Estrasburg, que no ho pot deixar impune, i es diu Tribunal Europeu dels Drets Humans. Si el poder polític europeu ha callat, paradoxalment el suport pot venir del judicial, el camp de batalla a priori més perdut. Volen jugar a judicialitzar un procés polític com el català? Doncs juguem-hi, i a totes. Però sobre la base de lleis universals que estan per sobre la Constitució, i amb àrbitres de debò, i no jutges que són part i actuen només per i segons la ideologia. La justícia espanyola avui està prevaricant en legislar amb fins polítics, i contra això hi ha jurisprudència per pensar que el TEDH hi pot intervenir per aixecar en 48 hores les regles dictades pel TC. El Síndic de Greuges, de fet, ja ho va suggerir... Què esperem?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia