Opinió

Keep calm

Avancem

Estic aplaudint en el recer del meu despatx aquestes valentes persones que diuen el que pensen

Bravo per Mireia Boya! Bravo per Anna Gabriel! Bravo per Roger Torrent! I fins i tot bravo per Ada Colau. Estic aplaudint en el recer del meu despatx aquestes valentes persones que diuen el que pensen, que expressen en una situació de censura i assetjament que hi ha presos polítics, que volem la República i que ens han estossinat de valent sense cap legitimitat.

Bravo també per Puigdemont i Puig, que preparen una transició cap a la República plena de valor i d’honradesa.

A aquests que diuen que “dividim” el país, se’ls ha ocorregut pensar que precisament això és la democràcia? Ara ens presentem tots i guanyes tu, i jo ho accepto; ara guanyo jo, i tu ho acceptes. La democràcia és la disparitat de parers i no el “pensamiento único”. Dividir? Volem ser plurals!

Entremig veig el que ha existit tota la vida: els llepaculs més forassenyats i servils. Fins i tot una cantant que es fa famosa posant lletra a un himne que no en té (tot aixecant el braç: formosa metàfora), i, ai redeu, que dolenta que és aquesta lletra! Que cursi, que ximple i que evident!

La subtilesa retòrica ha deixat pas a la mentida i a la desqualificació. I a sobre a la censura com en temps pretèrits. Deuen estar molt espantats per fer les coses que fan. I, a sobre, quina manca de categoria humana que tenen els dirigents espanyols en la seva majoria!

Altrament, al País Valencià, gràcies al PSPV (per cert: vol dir Partit Socialista del PAÍS VALENCIÀ), a Compromís i a Podem, s’ha produït un fenomen a favor de la llengua –no la d’ells: la de tots nosaltres–: l’aprovació del plurilingüisme a l’escola. Que és un avenç espectacular respecte a tot en castellano, perquè som un País vençut i humiliat, i som una província, que vol dir pro vincere.

Lamento que els ànims estiguin baixos. Però el cert és que avancem. Malgrat tot. I malgrat els advocats i magistrats que es neguen a admetre la llibertat d’expressió i la pluralitat.

Guanyarem. Segur que sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia