Opinió

Keep calm

Congrés d’homes en un món d’homes

La discriminació de les dones és una realitat de present més palpable que mai

El Mobile World Congress ha envaït la ciutat de Barcelona d’homes durant quatre dies. Dic homes perquè les dones congressistes no arribaven al 25% del total d’assistents, i no és culpa de l’organització de la fira; com passa en tants altres sectors, al món tecnològic hi ha molt poques dones directives.

Dijous torna a ser 8 de març i és inevitable tenir la sensació d’haver perdut un any. En els darrers mesos altres països han avançat en matèria de gènere: a Islàndia han aprovat una llei d’igualtat salarial perquè dones i homes cobrin el mateix sou per fer la mateixa feina, i el govern sanciona les empreses que no compleixin la nova llei. A França, el govern de Macron ha proposat una llei per sancionar l’assetjament sexual en espais públics que entrarà en vigor abans de l’estiu. Són passos endavant, uns més tímids que altres, que demostren que els governs dels països avançats ja no poden seguir ignorant les desigualtats de gènere i els abusos que pateixen les dones. Mentrestant aquí només arriben males notícies, com les de l’informe “Women in business”: complir o liderar? fet públic dijous per l’auditora Grant Thornton que revela que les dones ocupen només un 26% dels càrrecs directius a Catalunya, un punt per sota de la mitjana espanyola.

La igualtat de gènere era una de les qüestions que hauria hagut d’abordar-se en la futura República, que havia de ser més igualitària, més social. Però, per ara, la República és un projecte de futur i en canvi la discriminació de les dones és una realitat de present més palpable que mai. Fixeu-vos que ni tan sols les dones represaliades ho han estat en igualtat de condicions. O si no pregunteu-vos si l’empresonament de Meritxell Borràs i Dolors Bassa va tenir la mateixa repercussió social que va tenir l’empresonament dels companys homes. Quan parlem de Soto del Real i d’Estremera hem oblidat massa sovint Alcalá-Meco fins i tot pels qui érem partidaris d’una República que s’havia de bastir sobre el pilar fonamental de la igualtat entre homes i dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia