Opinió

Full de ruta

Democràcia en perill

Cal la unitat de tots els demòcrates, perquè ara van contra uns, però acabaran anant contra tots. Creuen que guanyen per golejada, però acabaran derrotats

Els que creuen que estan guanyant per golejada, en realitat no s’adonen que estan posant les bases per a la seva derrota més dolorosa. La diada de la Mare de Déu dels Dolors va ser l’escollida per acabar d’escapçar tot el moviment republicà català. Això es pensen ells, perquè encara no han entès res de res. De fet, no ho volen entendre de cap de les maneres. L’Estat, els poders de l’Estat, que no sempre és el rei ni el president del govern, han decidit encomanar a jutges i fiscals la neteja de qualsevol que pensi i vulgui portar a terme alguna cosa semblant a obtenir per vies pacífiques un canvi de règim. Allò que en absència de violència es podia parlar de tot era mentida. Contra els violents es van inventar els GAL. Contra la democràcia s’inventen que a Catalunya hi ha hagut violència i volen tots els líders polítics catalans republicans a la presó. Què farà Europa amb les ordres de detenció? Ni ho sé ni n’espero gaire res de bo, perquè la raó la tenim i ens la donaran, com ha començat a fer-ho l’ONU, però això arribarà tard. Amb Franco viu i signant sentències de mort, legals recordin, es feien manifestacions a la Plaza de Oriente madrilenya en què es carregava contra els organismes internacionals i el papa, que demanaven clemència per als que serien ajusticiats, al crit de “Si ellos tienen ONU, nosotros tenemos dos”. Aquest era el nivell. Els que ho cridaven són semblants als que ara manen i dicten presó i s’inventen violències. Creuen que van guanyant per golejada i, ara sí, esperen violència, tot i que el món sap que la que hi ha hagut fins divendres era la seva. Davant d’això, amb els líders exiliats i empresonats, d’altres agafaran el relleu tot posant el seu benestar al servei del país. Davant d’això només hi pot haver unitat. Unitat dels demòcrates, perquè ara van per uns però acabaran anant contra tots els demòcrates. Unitat per fer coses, és clar, unitat per governar i començar el camí que portarà aquells que creuen que guanyen per golejada, a la derrota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia