Opinió

Full de ruta

‘Limpiando’ La Moncloa

El PP utilitzarà les eleccions municipals i autonòmiques de l’any vinent com a agència de recol·locació, mentre el partit s’esbudella per recollir les engrunes

El govern de Mariano Rajoy és aquell que un dia va fulminar l’accés universal de les persones sense papers a l’assistència sanitària primària, és aquell que va enviar al Tribunal Constitucional la llei catalana de sanitat universal perquè l’alt tribunal la suspengués, el mateix que va reforçar el mur de Ceuta i Melilla, que va intensificar la persecució de persones sense documents construint tanques més altes, que va permetre disparar bales de goma contra subsaharians al mar, és el govern que ha incomplert sistemàticament els compromisos europeus d’acolliment de refugiats (recordem-ho, persones que fugen de la guerra), i el mateix que va enviar policies assedegats de violència (“que nos dejen actuar”) a pegar catalans. Quin és, doncs, el govern racista i xenòfob? És igual, l’executiu del PP és història, és passat, mort i enterrat.

Ara que el repressor ha estat desallotjat de La Moncloa de la forma més humiliant, amb un mecanisme de la sacrosanta constitució utilitzat de forma inèdita i amb el concurs dels vots d’independentistes catalans i jeltzales bascos, els populars utilitzaran les eleccions municipals i autonòmiques de l’any vinent com a agència de recol·locació, mentre el partit s’esbudella per recollir les engrunes.

A Catalunya, on el PP és misèria i companyia, s’espera el relleu de Xavier García Albiol. Què hi fa encara, al Parlament, després d’haver obtingut els resultats més miseriosos per al partit? Què hi fa encara, de fet, en política activa? Confiem en el criteri dels badalonins. ¿És possible que el líder popular demanés al president Quim Torra que es disculpés pels seus articles i piulades mentre repartia pamflets antimusulmans electoralistes per Badalona en contra d’un oratori al barri d’Artigues? La xenofòbia supera la ficció.

García Albiol és aquell estadista que és capaç de regalar l’alcaldia de Badalona al PSC just després que els socialistes hagin foragitat el líder del seu partit de La Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia