Opinió

LA GALERIA

El Girona, cap i cor

En el futbol d’elit el que valen són els resultats, però tenir referents locals ajuda, i ajuda molt, a fer que les coses acabin funcionant bé

El que ha fet el Girona FC els darrers cursos futbolístics és de matrícula d’honor. No els parlaré de futbol, que d’això ja se n’ocupa L’Esportiu, però he detectat una certa intranquil·litat entre alguns aficionats pels reptes de la pròxima temporada, que s’estan centrant en el relleu de Pablo Machín per Eusebio a la banqueta. En el món de l’alta competició res no és fàcil i poques coses són casualitat. El repte del Girona després de la gran temporada és majúscul, però per això Quique Cárcel ha de fer bé la seva feina, i de moment sempre l’ha fet molt bé. Després serà qüestió de joc i que la pilota entri. El Girona, per pressupost, ha de començar la temporada amb l’objectiu de la permanència. Somiar és lícit, però tocar de peus a terra, essencial. Però allà on cal transmetre un missatge de tranquil·litat és pel projecte que hi ha al darrere i que va més enllà del paper del primer equip a la màxima categoria del futbol estatal. Al darrere del Girona hi ha un projecte, futbolístic però també empresarial. Per això, s’ha de parlar, i molt, de l’entrenador i dels fitxatges, però s’ha de treballar bé en les bases del projecte. Una de les potes essencials és el conveni de cessió de l’estadi de Montilivi al Girona per tal que l’empresa propietària pugui fer les obres convenients per posar-lo al dia. Acabat l’estiu estarà a punt de signatura. Els camps del PGA i el de Riudarenes han resolt moltes coses, però falta una ciutat esportiva per al club, sobretot pensant en el futbol de formació. No serà a Girona, ni a Salt, peró sí en un poble proper i ja s’han fet passos endavant. El Girona és de primera perquè la seva infraestructura, la que es posa al servei dels tècnics i jugadors, comença a ser-ho, tot i que encara falten passes. L’empresa propietària del Girona està fent les coses amb seny, amb una perspectiva de futur que no és a curt termini. I certament, ha d’aconseguir estirar aficionats perquè omplin Montilivi i i això es fa amb jugadors il·lusionants. Calen Portus i Stuanis, però també Peres Pons i Granells. L’empresa que hi ha al darrere del Girona ho sap i ha tractat bé les relacions amb la ciutat i les comarques. En el futbol d’elit el que valen són els resultats, però tenir referents locals ajuda, i ajuda molt, a fer que les coses funcionin bé. A Girona s’està treballant bé i les coses es fan amb cap, però no han d’oblidar que una mica de cor és imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia