Opinió

LA GALERIA

Turisme pesquer

És una experiència única i, al mateix temps, una manera de treballar per a la sostenibilitat dels recursos del mateix sector pesquer

Encara que sembla que el temps meteorològic no acompanyi, ja ens trobem a pocs dies de l’entrada de l’estació estiuenca. I l’estiu a les nostres contrades significa turisme. L’estiu a Catalunya i –particularment– a la Costa Brava significa que comença una activitat frenètica que al llarg dels darrers 60 anys ha anat canviant i evolucionant d’una manera molt important. Un d’aquests canvis ve representat pel subsector del turisme pesquer o pescaturisme. Una activitat complementària del sector –dur i ancestral– de la pesca que pot ajudar a compensar les dificultats econòmiques de molts pescadors i, alhora, pot representar un millor coneixement –pel turisme europeu– de la nostra meravellosa Mediterrània, del nostre litoral català i de totes les seves riqueses naturals i paisatgístiques. El turisme pesquer o pescaturisme és una activitat força nova a casa nostra. És una experiència única i, al mateix temps, una manera de treballar per a la sostenibilitat dels recursos del mateix sector pesquer. És una autèntica oportunitat per arribar a disposar d’una major diversificació, per tal d’aconseguir una millora econòmica i, alhora, per promocionar uns productes pesquers d’alta qualitat ,a voltes escassos; i tot això ben vinculat, ben coordinat, ben relacionat amb el sector de la restauració i l’hostaleria de qualitat. Cal remarcar que Catalunya és un dels llocs que més pot i vol potenciar aquest tipus de turisme; tot i que a vegades no és tan senzill perquè potser el pescador, el petit empresari que s’hi vol dedicar no acabar de trobar el suport i les ajudes necessàries per portar-ho a terme. En aquest sentit penso que, potser, s’hauria de fer més publicitat institucional del subsector cap al potencial client turista; sobretot, que el turista europeu tingués les màximes facilitats possibles per contactar amb les barques que s’hi dediquen i poder gaudir de la nostra natura marítima d’una manera esplèndida. No hi ha dubte que el turisme pesquer –a l’estil del que va començar a ser el turisme rural en terra– és una activitat molt intel·ligent que sorgeix com a opció complementària d’ocupació per completar les rendes d’un sector vinculat a un ofici tradicional com és el de pescador. Lògicament, també un major impuls del pescaturisme ha de significar una millora del sector turístic en general, com a alternativa a un monocultiu de turisme de sol i platja –i a voltes d’alcohol i sexe– de poca qualitat, i ja molt mastegat. Cal promocionar molt més el turisme pesquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia