Opinió

Full de ruta

Una cita a tres

Els presidents dels governs català i espanyol, Quim Torra i Pedro Sánchez, i el rei Felip VI coincidiran per primer cop en la cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis

Quan només falten dos dies per a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona –aquests que es van haver d’ajornar un any pels problemes econòmics per poder tirar-los endavant–, l’esdeveniment ha pres de cop una altra dimensió, més enllà de la purament esportiva: a la cerimònia inaugural d’aquest divendres al vespre, al camp de Nàstic, s’hi espera una cita a tres: entre el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI, que presideix el comitè d’honor dels Jocs Mediterranis. Serà el primer cop que coincideixin tots tres, si és que finalment Torra decideix anar-hi –fet que ahir el govern encara no va voler confirmar– i asseure’s a la grada amb un rei que, entre d’altres coses, el 3 d’octubre va fer un discurs per emmarcar i penjar a la paret dels despropòsits. Ahir la portaveu del govern, Elsa Artadi, va deixar en l’aire aquest punt de l’agenda de Torra a l’espera de veure si en aquests dos dies hi ha “un gest” del monarca que evidenciï que ha virat el plantejament expressat en aquell discurs del 3 d’octubre; sobre “l’empara” que diu que va fer de la violència de l’1-O. Si s’haguessin fet quan tocava, haurien estat Mariano Rajoy i Carles Puigdemont els que haurien compartit la grada amb el monarca espanyol. En aquest darrer any hi ha hagut tantes estrebades i tants girs al país –als països–, que Quim Torra deu tenir el dubte de si és millor anar a fer el paperot en la inauguració dels Jocs; de si cal anar-hi per començar a abocar la motxilla carregada de retrets al monarca, o de si és millor que ens quedem a casa; que total, ja sabem tots quin peu calcem. De moment, això sí, aquest dijous el president de la Generalitat anirà a Tarragona a inaugurar el palau d’esports construït per a l’ocasió. I desitgem, ara sí, que els Jocs Mediterranis que tants maldecaps han portat als tarragonins siguin un èxit. I que les cites a dues o a tres bandes que hi pugui haver en els pròxims dies, també.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia