Opinió

Full de ruta

Donar aire al PP d’Albiol

Les enquestes pronostiquen una nova victòria del PP a Badalona el 2019 i el PSC ha pensat que, total, “«de perdidos al río»”

El PP ha tornat al govern de Badalona. I ho ha fet per mitjà del PSC, que ha liderat aquesta setmana una moció de censura contra el govern de coalició d’esquerres encapçalat per Dolors Sabater. Quan dic que el PP, que va guanyar folgadament les eleccions municipals de l’any 2015, torna a governar a Badalona no ho dic de manera figurativa, que també, ja que ha estat el 155, el PP, el PSC i Ciutadans, qui ha fet fora l’esquerra de l’Ajuntament. Ho dic des d’un punt de vista pràctic. Una ciutat gran, la quarta de Catalunya, com és Badalona, no es pot aturar del tot, i pretendre governar amb quatre regidors (els tres del PSC i el d’Units per Avançar) és condemnar Badalona a perdre pistonada absolutament en tot. Ciutats grans com Terrassa, ara la tercera de Catalunya després de superar Badalona, o Sabadell han hagut de fer pactes una miqueta a contracor d’alguns dels signants per evitar quatre anys de paràlisi. Per tant, el PP serà rere el govern socialista, agradi o no.

Ja se sap que els polítics actuals governen a partir de titulars... i enquestes. I, és clar, les enquestes de Badalona de cara a les municipals de l’any vinent, les de tots els partits, són demolidores: el PP no només mantindria els 10 regidors, sinó que lluita per l’onzè... Vist això, no sorprèn que els màxims responsables del PSC a escala nacional usin aquella expressió castellana que diu “de perdidos al río”, pensant, suposo, que almenys lluiran l’alcaldia durant aquests mesos organitzant actes i, fins i tot, podran inaugurar alguna cosa aprofitant la feina feta per l’equip de Sabater aquest mandat. Vaja, que intentaran treure rèdit a la situació de cara a les municipals. El problema és que ho fan donant aire al PP més reaccionari, al PP del netejant Badalona de Xavier García Albiol, al PP que tornarà a usar la carta de la confrontació amb els nouvinguts per treure vots... Si l’equip de Sabater es mereix una segona oportunitat ja ho decidiran els electors. Com decidiran si se la mereix Albiol. Ara, potser no calia donar-li aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia