Opinió

Full de ruta

Manipulació tumultuària

Potser no tenim prou temps per desmentir i denunciar, però l’hauríem de trobar

La decisió de la justícia alemanya de descartar l’extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió per la impossibilitat d’aplicar aquest tipus penal als fets que li imputa la justícia espanyola no només tomba l’argumentari del jutge Llarena i el Tribunal Suprem, també desmenteix el relat dels fets de la Guàrdia Civil i, al final de la cadena, posa en evidència els actors polítics que van començar a falsejar la realitat, parlant de “tumulto”; és a dir, de violència en les manifestacions del 20 de setembre i el 3 d’octubre i el referèndum de l’1-O.

En tot aquest procés són incomptables les mentides, manipulacions i silencis sobre Catalunya elevats a l’enèsima potència per l’altaveu mediàtic espanyol fins a convertir-los en presumptes fets. I no, no es desmenteix ni es denuncia prou, ni des d’aquí, ni tampoc des d’allà. Fa uns dies, sense anar més lluny, va aparèixer la sospitosa figura de Manuel Valls en un acte de Ciudadanos, afirmant coses que en boca seva sonaran especialment estrafolàries, però que fa temps que sentim. Coses tan obviament falses i, per tant, insostenibles com ara que Catalunya vol “expulsar el castellà de l’escola” o que els “independentistes volen trencar Europa”, quan totes dues coses, el castellà i Europa, són inherents a qualsevol projecte de futur d’una Catalunya independent.

I així podríem seguir desmentint mantres, com ara que l’1-O va ser un cop d’estat i els organitzadors uns colpistes; o que a Catalunya es practica l’apartheid; o que el president Torra és un xenòfob; o que l’independentisme és supremacista; o que l’escola catalana adoctrina i castiga la utilització del castellà fins i tot a l’hora del pati. O denunciant cada una de les desenes d’agressions espanyolistes que s’han produït en els últims mesos pel fet de dur una estelada o un llaç groc; denunciant la seva impunitat, i denunciant l’absència de condemna per part dels defensors de la llei. O denunciant cada una de les violacions de drets fonamentals, cada una de les acusacions sense fonament que s’han produït... Potser no tenim prou temps per perdre’l amb tanta burrada, però l’hauríem de trobar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia