Opinió

Keep calm

Calor i dreta

Els nostres mals no acaben amb la calor: heu sentit el discurs d’un senyor que s’anomena Casado?

Aquest tòrrid estiu continuem sentint la salmòdia de la ruptura social a Catalunya. A sobre continuem sentint paraules sobre la fugida d’empreses del territori català. Mirin vostès: la democràcia vol dir que la gent pensi coses diferents i ho expressi; i resulta que, mira per on, la salut econòmica de Catalunya és per sobre de les expectatives més optimistes.

És cert que, aparentment (perquè és una martingala), hi ha empreses que han posat la seva seu en altres llocs (mentre siguin els Països Catalans...), però és només un acte de llepaculisme al poder de Rajoy. Ara la cosa ja s’ha acabat. I aquesta suposada fugida ha estat rendible per a Catalunya. Com el boicot al turisme, que no ha funcionat.

Els arguments són pobres: la Constitució, la llei. I mentrestant veus el cas dels poderosos de la dreta que actuen impunement. El cas de La Manada només és un exemple especialment curiós. I la violència unilateral i impune és evident, sobre tot allò que els irrita tant que són els llaços grocs.

A sobre fa una calor insuportable, i a sobre la programació de televisió és infumable. Em pregunto per què: que els estimats companys de les televisions nostrades no tenen imaginació?

I encara més, no hi ha ningú (soc d’un poble de teixidors, Alcoi) que inventi la fibra fresca? Que se m’entengui: no vull dir que no faci calor, com el cotó, sinó que refresqui el cos sense impedir la transpiració. Us ho imagineu? En plena canícula tots abrigadets i amb gorres d’una fibra refrescant. Seria, si més no, una imatge curiosa. Vinga, homes i dones químics i tèxtils! Poseu-vos les piles!

Però els nostres mals no acaben amb la calor: la dreta espanyola, que per sort és minoritària a Catalunya (el cas del PP és refrescant), ataca sense vergonya les diferències democràtiques, les idees que no comparteix i ho fa amb una violència verbal i física esparveradora. Heu sentit el discurs d’un senyor que s’anomena Casado? Marededeusenyor!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia