Opinió

Full de ruta

El gest que algú espera

El pas que més de la meitat dels catalans han fet, tot i que hi ha cansament i pors, no té marxa enrere. Un 155 contra l’escola i els mitjans és l’únic gest que tenen pensat

Hi ha gent al nostre país que encara espera un gest de l’Estat espanyol. No hi serà. Ja s’ha vist en algunes accions dels darrers dies, com per exemple el premi per a Arrimadas a Andalusia per haver defensat la Constitució enfront dels catalanets dolents, la decisió de l’Ajuntament de Sevilla aprovant que ens apliquin un 155 com Déu mana o les demandes de la fiscalia contra els presos polítics. Tot i això, hi ha gent que l’espera, un gest de l’Estat, a través del govern espanyol. Són els que es pensen que no tothom pensa com Casado o Rivera, que ja no tenen cap pudor a dir que cal més duresa contra Catalunya, tot obviant que això també afectaria els que els voten. Els és igual, jo diria que fins i tot menystenen els seus a Catalunya perquè en realitat el que els molesten són els catalans en general. Per això ja fa anys i panys que no se’ls escolten, els seus que són catalans. Tot va canviar l’1-O de l’any passat i jo diria que tot va acabar esclatant dos dies després amb el discurs del rei. Valga’m Déu, qui el va aconsellar? Va ser el principi de la fi de la monarquia reinstaurada per Franco. Quin error, posar-se de part d’uns si del que es tracta és de ser un àrbitre. Qui el va aconsellar, segur que és republicà. Ara a Espanya se’n parla molt, de reprovar la monarquia, i partits d’esquerres s’hi han apuntat. Aquí hi ha un altre perill per als que són independentistes, un perill que ja es va viure fa dècades, i és que la qüestió catalana haurà d’esperar perquè primer va la qüestió republicana espanyola. Ja es va veure en la dècada dels anys 30 del segle passat, que amb monarquia o república, la unitat de l’Estat és el primordial tant per a monàrquics com per a republicans espanyols. No es poden esperar gestos, per tant, però alguna cosa hauran de fer. El pas que més de la meitat dels catalans han fet, tot i que hi ha cansament i pors, no té marxa enrere. Un nou 155 contra l’escola i els mitjans, com demana la dreta espanyola, és l’únic gest que tenen pensat. Per tant, passaran coses. Allà, i sobretot aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia