Opinió

la crònica

Triodos Bank

Un triodo, en català tríode, és una vàlvula electrònica. La invenció del tríode donà inici a l’era de l’electrònica d’amplificació. Consta de tres elèctrodes disposats dins d’un embolcall de vidre, i es va patentar per primera vegada l’any 1907. A Girona hi ha un banc que porta aquest nom.

En els temps difícils que estem passant, les entitats benèfiques o culturals demanen l’ajut del poder públic per atendre les seves finalitats socials. Però un efecte col·lateral de tots els embulls esdevinguts en els comptes de les entitats oficials és ara una extrema temença dels funcionaris de caure en algun parany que els pugui comportar responsabilitats. Tant és així que exigeixen una muntanya de papers per presentar qualsevol sol·licitud: comprovants, factures originals, i una, dues i fins a tres auditories dels comptes dels sol·licitants! Amb molta sort, al cap d’un temps llarg arriba el document que certifica la concessió d’un ajut econòmic determinat. Moltes vegades, però, no hi figura la data en què es farà efectiva aquella subvenció. És incerta. Poden passar mesos.

Amb el document a la mà, hom accedeix a una entitat bancària i demana que li anticipin aquell import, ja que les necessitats de tresoreria són dramàtiques, urgentíssimes. En garantia, es pot endossar al banc el document que acredita la subvenció. Doncs bé, hem escoltat respostes rotundament negatives de les entitats bancàries més solvents, que desconfien del certificat exhibit. Per ells, allò és paper mullat; encara més si és la Generalitat de Catalunya qui el subscriu. Paper mullat. És en aquesta circumstància que una entitat –Triodos Bank– no ha fet fàstics al document, i s’avé a descomptar-lo i entregar l’import, fiats únicament en aquells “papers mullats”. L’operació tindrà, tanmateix, un final feliç!

Un altre apunt. Ara s’estan subhastant habitacles humils per destinar-los a lloguer social. Son rèmores de la crisi, que varen quedar per vendre i els titulars se’ls treuen del damunt a preus assequibles. Les entitats benèfiques opten per adquirir-los, malgrat que algunes peces necessitaran un bon adob, per seguidament llogar-los a preus assequibles a famílies necessitades. La compra, però, no sol estar a l’abast de les economies de les entitats sol·licitants, sempre escasses de tresoreria. Hem vist, però, que Triodos Bank no fa escarafalls i presta l’import necessari, amb crèdit que pot tenir venciments fins a vint-i-cinc anys per al retorn. Les entitats arrisquen, i amb el mínim lloguer percebut poden tornar el crèdit, i donar sostre a gent que ho necessita. L’ajuda d’aquest banc és benvinguda!

Són dos apunts, només. I puntualitzo que no tinc comptes, ni relacions econòmiques ni professionals amb aquesta entitat. Fora malentesos!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia