Opinió

Full de ruta

No s’hi atreviran

Caldrà passar el mal tràngol de les condemnes i no forçar la legalitat espanyola per tal de trobar realment justícia en la decisió final, que s’haurà de prendre a Europa

Jaume Alonso-Cuevillas ho deia convençut quan el van contractar com a advocat del govern de la Generalitat davant d’algunes de les previsions més negatives que es feien pel que es referia al futur dels membres del govern de la Generalitat. Va passar l’1 d’octubre, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van entrar a la presó, on continuen, i encara la va pronunciar algunes vegades: “No s’hi atreviran.” Ja no ho diu des de fa temps. I tant, que s’hi van atrevir!, els tribunals espanyols, la cúpula de la justícia espanyola, els fiscals generals que es movien a conveniència del Partit Popular llavors en el govern. Explica Alonso-Cuevillas que quan parla als seus alumnes de dret, de les garanties de l’estat de dret, no pot evitar pensar que els menteix. Tot això s’explica molt bé a La batalla de l’exili, del periodista Josep Casulleras, de Vilaweb, que mostra com han estat els moviments judicials després que el president Puigdemont, consellers de la Generalitat i després altres polítics i activistes emprenguessin el camí de l’exili. Ara estan omplint les sales on es presenta el llibre, i tot i que l’advocat de Puigdemont sap el que els espera en el gran judici que tenen preparat l’any vinent als polítics catalans empresonats i a Jordi Cuixart, no deixa de creure en el dret. Això sí, el que s’exercirà fora de les fronteres espanyoles. Això vol dir, en paraules clares, que hi haurà judici a Espanya, que hi haurà condemnes severes i que la confiança en la justícia democràtica haurà de venir d’Europa; el que vol dir que passaran uns quants anys. L’advocat adverteix que cal passar aquest tràngol i van entendre que demana que ningú forci aquesta legalitat espanyola, per injusta que sigui, per tal de tenir possibilitats reals de justícia a Europa. Per tant, ja sabem el que els espera i el que significa mentalitzar-se a estar anys a la presó a l’espera d’una resolució europea. I que després de les condemnes es reactivaran les euroordres. Però queda clar que la batalla de l’exili va ser la correcta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia