Opinió

Full de ruta

Va bé el judici al Suprem?

Espero equivocar-me, però voldran fer un escarment judicial, un avís per a navegants: deixeu-ho estar o cap a la presó. Amb tenir la raó no n’hi ha pas prou

“El judici va molt bé, no? Els hauran de deixar anar després del que hem vist, no creus?” S’ho pregunta molta gent després del que veiem per les televisions des del Tribunal Suprem. I, certament, allà no veus rebel·lió ni sedició per enlloc. Ni malversació, és clar. Però una cosa és tenir la raó i l’altra, que te la donin. Pleitos tengas... ¡y los ganes! diuen. Ja pots tenir tota la raó, que si caus en mans de la Justícia hi surts perdent en la majoria de casos, encara que acabis guanyant. En aquest cas queda clar allò de jutge i part, o almenys ho sembla. Servirà d’alguna cosa que els molt ben preparats advocats de les defenses desmuntin totes les acusacions? Ho estan fent i els testimonis de càrrec són imprecisos o directament donen ales a les argumentacions dels advocats defensors. Però això ja ho sabíem, que no hi havia hagut cap violència més que les dels que van picar durant el referèndum. I ja sabem que allò que van fer els líders polítics ara jutjats és allò que els va demanar la ciutadania en les eleccions, no només les que els van portar al govern, sinó a les que va convocar Rajoy amb el 155 a la mà. Tot això ja ho sabem. Com sabem que la presó i l’acusació per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez clama al cel i és de jutjat de guàrdia, si m’ho permeten. I que a Carme Forcadell la jutgen per haver fet de presidenta del Parlament. Però la llei la interpreten ells. I si sents alguna televisió espanyola o els seus mitjans, fins i tot algun dels progres, tot va com ha d’anar perquè hi hagi una sentència duríssima. S’equivoquen un cop més si es pensen que això arreglarà alguna cosa. Espero equivocar-me, però voldran fer un escarment judicial, un avís per a navegants: deixeu-ho estar o cap a la presó. S’estan carregant la seva Constitució i la interpretació de 1978. Torna allò de fer-nos passar per l’aro i imposar les coses a hòsties, com va dir el de Vox al Parlament Europeu. El judici va molt bé, no? Doncs no, no s’ho esperin pas. Amb tenir la raó no n’hi ha pas prou!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia