Opinió

LA GALERIA

Benoît Hamon

Benvolguts lectors. Potser us pot semblar contradictori que tracti avui una galeria amb el nom d’un polític francès, que actualment no està en la primera línia política de l’Estat gal; tot i que –ja ho veureu més endavant– el nom de Benoît Hamon està, en aquests moments, en ebullició en la política catalana i europea, molt vinculat a la política de proximitat de casa nostra. Cal no oblidar que Benoît Hamon va ser el primer, i espero que no sigui el darrer, que va aturar, va vèncer –en unes eleccions internes del Partit Socialista–, l’inefable i reaccionari jacobí Manuel Valls.

Doncs bé, l’1 de març Benoît Hamon va fer un desplaçament, una visita a la Catalunya del Nord. Més concretament a Prada de Conflent. Per tractar, en principi, la problemàtica ferroviària de la zona amb l’associació TET (Train en Têt), encapçalada per l’amic i col·laborador de Ràdio Arrels Enric Balaguer, arran del greu accident, ja fa mesos, entre un tren i un autobús a Millars, amb la conseqüència social fatal (a banda de les víctimes) que la SNCF va fer tancar “provisionalment” la línia del tren convencional, imprescindible per a l’equilibri territorial, entre Perpinyà i Vilafranca del Conflent.

D’aquesta manera, aquesta poc coneguda a ca nostra personalitat política francesa va interessar-se per les problemàtiques socials de territoris molt lluny de París; i, en aquesta sentit, Benoît Hamon –que sempre ha defensar el dret a l’autodeterminació dels pobles– va declarar tenir la ferma voluntat política de ser present a Madrid i retrobar-se amb els presos polítics catalans.

A més, l’exdirigent del PSF no ha estalviat crítiques cap a les polítiques dretanes, centralistes, insensibles i poc solidàries del govern francès de Macron i les institucions europees –especialment la Comissió Europea– envers la repressió i la violació dels drets fonamentals en un Estat espanyol amb una justícia amb molt poca credibilitat i independència i una democràcia de molt baixa qualitat.

En síntesi, en la mateixa línia de coherència política, compromís social i defensa dels pobles d’Europa d’un catalanòfil com és l’eurodiputat independent del grup dels Verds José Bové (que fa uns dies va tenir una magnífica intervenció en el programa FAQS de TV3 de dissabte al vespre). Amb la idea que una altra Europa és possible i necessària, més enllà de l’economicisme irracional, la burocràcia i la defensa dogmàtica dels vells i caducs estats centralitzadors. Benoît Hamon és una figura política franco-française que entén la democràcia, Catalunya i les seves justes reivindicacions que cal tenir molt en compte en el mogut panorama polític europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia