Opinió

Keep calm

Dia a dia paralitzat

La política catalana està més pendent que mai d’allò que pugui passar i que s’acabi decidint a Madrid

A Espanya hi ha un gran soroll polític amb un dia a dia paralitzat. Un país que va aprenent a funcionar sense un govern sòlid i estable. Decisions ajornades que afecten de ple les estructures de l’Estat. És el cas de la substitució en els serveis secrets. El seu director ha esgotat el seu mandat. Uns serveis secrets provisionals són tota una temeritat. També, la presidència del Tribunal Suprem i del Consell del Poder Judicial fa set mesos que està esgotada. La ràdio i televisió públiques estan en espera d’una nova organització que depèn del Congrés dels Diputats. Cal afegir reformes pendents a l’administració o l’aprovació de determinades normes d’exigència de la Unió Europea. Tot plegat, un bloqueig espanyol que no s’aclarirà fins que hi hagi la investidura i la formació d’un nou govern estatal. Bloqueig que també existeix en les estructures d’estat catalanes com ara en el CAC, Síndic de Greuges, Síndic de Comptes, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, etc. Tots pendents de renovació, si bé afecta menys el dia a dia de l’administració que les de l’Estat.

Amb aquesta situació el govern de la Generalitat i la política catalana estan més pendents que mai d’allò que pugui passar i que s’acabi decidint a Madrid. De res va servir la carta que va enviar fa uns dies Quim Torra a Pedro Sánchez demanant una entrevista urgent o tot allò que pugui haver sol·licitat el vicepresident del govern, Pere Aragonès, per millorar financerament les arques de la Generalitat. La provisionalitat governamental és total i ara mateix Sánchez no sabria o no voldria dir res sobre la situació dels presos catalans que estan pendents d’una sentència. Sánchez, si bé no pot fer-hi grans esmenes a àmbit judicial, és probable que les hagi de gestionar en el cas que renovi la presidència del govern. Ara per ara no és partidari d’indults tot i que és partidari de fer quelcom en la línia de Rodríguez Zapatero. D’entendre que un país difícilment pot tirar endavant amb polítics a la presó. En diguin indult o bé un altre nom. Un fet obvi que ha de ser prioritari per al nou govern sigui del PSOE amb Podem o del PSOE amb Ciutadans o només del PSOE amb suports puntuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia