Opinió

LA CRÒNICA

Inici de professionals

Els autobusos publiquen la imatge d’un ballarí. És l’anunci de les sessions de dansa que tindran lloc el dia 4 de juliol a La Mercè, i els dies 6 i 7 al Teatre Municipal. És un projecte artístic i solidari, organitzat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona. Hi participaran ballarins de diverses nacionalitats, de manera altruista, impulsats i dirigits pel ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez. Hi haurà tallers a la plaça de Catalunya, al Saló del Teatre Municipal, i una moguda a les escoles de ball.

Des de la seva vocació per la dansa, David Rodríguez, amb el seu pas per la companyia alemanya Gauthier Dance, és considerat solista i coreògraf d’extrema professionalitat. No és la primera vegada que dedica l’estiu a difondre-ho per Girona, amb la voluntat tant de promocionar la vocació entre els principiants com d’entusiasmar el públic per la dansa. Ens resulta entranyable recordar que David es va iniciar en l’escena participant en els Pastorets de Girona durant una colla d’anys. Interpretava un enèrgic sant Miquel en la seva lluita contra Llucifer. Era admirable la temprança que exhibia dominant la situació, tot i ser encara de curta edat. Després, la seva voluntat el va portar pel món mogut per la dansa. És una de les persones que havent-se iniciat als Pastorets, varen aixecar el vol cap a la professionalitat. Com és ara la cantant d’òpera Gemma Coma, requerida per les millors companyies, que fou un àngel amb veu molt dolça; Lourdes Vaquero, que actualment canta a Itàlia; Cristina Arenas, actriu a Barcelona, que aviat estrenarà una obra a La Planeta; el tenor Xavi Mendoza, interpretant òpera pel món; Laura Ruhí, que fa anys que participa en musicals i fa ensenyament a Anglaterra; Xicu Masó –el metge de Lampedusa– que d’infant ja va saltar als escenaris, i tota la vida ha actuat i dirigit professionalment; Maria Àngels Buisach –la imprescindible Belcebuna– que actua i prepara futurs actors; Jordi Subirà, actor professional... i tants d’altres, alguns ja traspassats, com recentment s’ha esdevingut amb Cristina Cervià, de grat record. En la part tècnica ressenyaríem Xavi Masó, Manel Palahí, Carles Martínez, que varen iniciar-se aquí, i habitualment estan contractats per companyies de primera línia, pels seus muntatges i pel control de radiofonia.

Els primers passos damunt d’un escenari són definitius si la persona porta el germen i el verí del teatre, la música o la dansa. Aquest és el cas de David Rodríguez, que torna amb l’entusiasme de la seva joventut, confiant en aquesta ciutat nostra, i en el projecte solidari al qual dona suport. És qüestió d’estar a l’altura, i també que serveixi per despertar interès artístic entre els més joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia