Opinió

opinió

Sánchez: o ell o el caos

La classe política sovint tracta temes menors i obvis enmig de grans escenografies i escenes de sofà i sovint temes de gran impacte per telèfon i amb poc soroll. És el cas del debat d’investidura, on avui la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el candidat a la presidència del govern, Pedro Sánchez, despatxaran per telèfon la data del debat, que s’apunta que serà el 16 o el 23 de juliol. El fet que sigui per telèfon és un símptoma que tots dos creuen que la investidura serà fallida. Serà un debat ple de pressions. Sánchez té pressions dels socis europeus per afrontar la nova etapa a les institucions europees, que esperen que Espanya tingui un govern estable. Val a dir que encara s’han d’elegir els comissaris europeus, el president de la comissió i els òrgans del Parlament Europeu, i no és el mateix que Sánchez sigui president del govern espanyol o que sigui un candidat que dubta sobre una nova convocatòria electoral.

Avui no es pot anar més enllà de conèixer la data del debat d’investidura. Sánchez ho posa difícil. Ha dit indirectament que o ell o el caos. Un caos que pot anar a més si no hi ha govern. Rivera no vol saber res del govern socialista, tot i la forta pressió que està rebent de les empreses de l’Íbex, que volen un interlocutor al govern. També el van pressionar els seus, com ara Garicano o Nart. Tots dos són proclius a un pacte amb el PSOE. Podem vol entrar al govern i Sánchez no ho vol. El preu és massa alt, malgrat que la història de l’esquerra a Espanya demostra que el gran sempre es menja el petit. Sánchez no pot comptar amb el PP, que s’està intentant reorganitzar després de la forta patacada L’estratègia de Sánchez o el caos pot conduir a una investidura a l’últim minut o a noves eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia