Opinió

De set en set

Rodin i Maillol

Del 22 de juny al 3 de novembre del 2019 es pot veure aquest acarament entre l’obra d’Auguste Rodin i la d’Aristides Maillol al Museu Hyacinthe Rigaud de Perpinyà. La directora del Museu Claire Muchir amb Antoinette Le Normand-Romain i Àlex Susanna, comissaris de l’exposició, han dirigit aquesta proposta expositiva i el catàleg corresponent. Rodin-Maillol face à face concentra la seva mirada en un conjunt d’obres molt significatives dels dos artistes dedicades a dues maneres d’interpretar i interrogar el cos humà, femení i masculí. La majoria d’obres procedeixen del Museu Rodin de París i de la Fundació Dina Vierny-Musée Maillol. Guixos, bronzes, terracotes i dibuixos ens acosten a dues obres que tenen una indubtable força expressiva i que denoten una aproximació més impressionista en el cas de Rodin i una anàlisi del cos més volumètrica i figurativa en el cas de Maillol. Amb predomini de figures individuals però també amb el tractament de grups i amb exclusivitat de nus, el moviment, la musculatura, l’expressivitat de les cares i les característiques de les extremitats permeten aquesta visió cara a cara. D’aquí se’n desprenen els temes comuns i els tractaments específics amb accents diversos en cada cas. L’exposició, en el cas de Maillol, reclama una exploració al territori mateix a Banyuls, a Portvendres, a Ceret, de les obres monumentals que l’escultor de Banyuls va dedicar a la seva terra natal.

L’exercici plàstic i intel·lectual que ens proposa l’exposició esdevé molt estimulant i el catàleg completa aquest acompanyament amb textos de Chloé Ariot, Emmanuel Héran, Sophie Biass-Fabiani, Cyrielle Durox i Nathalie Houzé. Completen el catàleg una cronologia, una bibliografia i extractes dels Diaris de Kessler sobre els dos artistes. Una bella oportunitat per visitar Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia