Opinió

LA GALERIA

Fent Soroll a Vidreres

L’associació Soroll ha organitzat a Vidreres més de 200 concerts i festivals, com l’Actitud, que arriba a la desena edició

Entre el 18 i el 21 de juliol tindrà lloc a Vidreres la desena edició de l’Actitud Fest, un festival 100% autogestionat i alternatiu, organitzat per l’associació Soroll –o So’r’oll, com rock’n’roll–, un col·lectiu no gaire nombrós però molt apassionat que fa 17 anys que organitza concerts i festivals a la localitat selvatana. Com ja ho reconeixen obertament en el seu web ( www.actitudfest.net ), el seu model va ser, per filosofia i tarannà, l’Atzavara Club de Sant Feliu de Guíxols. De fet, l’Actitud Fest ha acabat agafant el relleu del que va ser el festival d’estiu de referència del rock independent en majúscula a Catalunya: el Sant Feliu Hardcore Fest, convertit després en el Sant Feliu Fest per ampliar el ventall estilístic (1994-2015).

Tornem a Soroll: en realitat, la seva prehistòria té un altre nom, Freakorange, amb el qual van organitzar el seus primers concerts, l’any 2002. Un any després, Freakorange va donar pas a un col·lectiu més ampli anomenat Vidcore. “Més tard aquest col·lectiu es divideix en dos amistosament i neix l’associació Soroll”, expliquen en el web, on també hi ha una detallada relació de tots els concerts que han organitzat. Bandes de tot el món han passat per Vidreres gràcies a “aquest col·lectiu d’amics sense cap ànim de lucre” que han invertit “milers d’hores” i molts esforços a organitzar més de 200 concerts i festivals protagonitzats per mig miler de grups. Soroll és una de les entitats que formen part de la xarxa Territori Underground, que treballa per promoure els grups emergents i la música independent, i organitza a Girona el festival del mateix nom. També comparteixen aquest circuit alternatiu l’associació Apaga la Tele (ATV) de Sarrià de Ter, el festival Elmini d’Olot, Indivendres de la Bisbal d’Empordà i Orella Activa de Girona.

Soroll i l’Actitud Fest són en bona part possibles gràcies als germans Alfred i Àlex Alegre, components del grup de punk-rock Illinoise, que fa pocs mesos va publicar el seu últim disc, 166. Illinoise actuarà aquest any en la primera jornada de l’Actitud Fest, el dijous 18 de juliol, juntament amb la banda de death metal Human Ashtray –en la qual també toca l’altre germà i guitarrista d’Illinoise, Xevi Alegre–, els palafrugellencs Bad Mongos i Anal Hard, amb el seu “Masnou Hardcore”. Serà una bona manera d’obrir, gairebé en família, aquest desè aniversari, amb molta actitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia