Opinió

Keep calm

Creure en Europa

Costa creure en Europa, però no tenim alternativa: li donarem una nova oportunitat de no decebre’ns

Costa creure en Europa. En pocs dies hem vist com s’enduien detinguda la capitana de vaixell Carola Rackete i com s’amenaçava l’equip d’Open Arms per haver defensat una Europa solidària. Hem vist Julian Assange detingut per haver defensat la llibertat d’expressió. Hem vist com s’impedia prendre possessió a tres eurodiputats electes catalans que representaven més de dos milions de vots. Hem vist com els caps d’Estat i de govern es repartien cadires i intercanviaven els cromos del poder amb opacitat i en sortia premiat un personatge com Josep Borrell. Hem vist com Europa mirava cap a una altra banda quan líders civils i polítics catalans s’asseien al banc dels acusats després de més d’un any de presó preventiva injustificada. Europa ens ensenya la seva cara més fosca, no només davant dels drames humans com el del Mediterrani, sinó també quan es tracta de defensar drets i llibertats fonamentals.

Costa, i molt, creure en aquesta Europa –en aquesta Unió Europea– que ha oblidat els seus valors fundacionals. I tot i així dimarts deu mil catalans van anar al cor d’Europa a fer sentir la seva veu, a reclamar que es tingués en compte el seu vot, a forçar que els nous alts càrrecs de la UE es trobin sobre la taula la qüestió catalana així que prenguin possessió. Deu mil persones van fer un viatge que tenia molts ingredients de sacrifici i pocs de recompensa, però malgrat tot el van fer perquè en el fons sabien –sabem– que Europa és l’únic terreny de joc on els catalans podem guanyar la partida. De moment el grup de treball sobre detencions arbitràries de l’Organització de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ja s’ha manifestat contra la presó preventiva dels presos polítics catalans, i així que hi hagi sentència al Tribunal Suprem començarem el periple judicial que ens ha de portar al Tribunal Europeu de Drets Humans, situat a només tres minuts caminant d’on dimarts deu mil catalans es manifestaven pels drets i llibertats. Costa creure en Europa però no tenim alternativa: li donarem una nova oportunitat de no decebre’ns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia