Opinió

opinió

La data electoral

El president de la Generalitat no pot fer pràcticament res sense demanar autorització. Permanentment ha de demanar permís al Parlament, al seu govern, als funcionaris, etc. Una de les poques coses que pot fer sense demanar res a ningú és convocar eleccions quan li plagui. Fins i tot ha de demanar permís per pintar el despatx i per viatjar oficialment. Convocar eleccions ho pot fer en qualsevol moment i per això JxCat ha demanat respecte perquè ningú, ni el seu soci, ERC, el pot obligar a avançar les eleccions.

Quim Torra no té cap intenció de convocar eleccions. Les enquestes indiquen una davallada de JxCat, no hi ha un candidat clar i no s’ha acabat l’endreça de la nova Convergència, aglutinada en aquests moments enmig d’un guirigall de sopa de lletres: Crida, JxCat, PDeCAT... Torra, vol acabar el seu darrer favor polític a Junts per Catalunya intentant esgotar el mandat de quatre anys, fet que no li serà fàcil davant esdeveniments de futur com les sentències del Tribunal Suprem i d’altres, els pressupostos i fins i tot una inhabilitació a la seva persona per part del TSJC. ERC té pressa. Els vents de l’independentisme li bufen a favor i creu que a la tardor, malgrat no tenir un candidat clar, els resultats li serien favorables tot i la puja dels socialistes després de les eleccions municipals.

Torra decidirà la data electoral. Ho farà en solitari coneixedor que políticament no convé anar a unes eleccions sense tenir clara la destinació i amb els dos partits independentistes barallats. JxCat i ERC han de prendre una decisió comuna com a partits independentistes: el seu vot en la investidura de Pedro Sánchez. Un vot que hauria d’ésser unitari, a partir de dilluns que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia