Opinió

opinió

Reptes i realitats a la Girona d’avui

Fa uns dies es va aprovar el cartipàs de l’Ajuntament de Girona i, per tant, tota la maquinària municipal es posava en marxa. L’equip de govern deixava de tenir excuses per no engegar motors i afrontar els reptes que la ciutat planteja. El resultat de la negociació havia estat moderadament positiu i Girona va aconseguir un cartipàs sens dubte millor que el de fa tres anys aprovat pel govern de CiU i el PSC.

Gràcies a Guanyem es reduiran assessors, no s’incrementaran despeses institucionals, es pren el compromís de fer un ple anual als barris i de reformular el reglament de la participació, es pluralitzaran els òrgans de govern i s’instaurarà una prova pilot perquè tots els grups municipals tinguin presència en alguns consells escolars. Propostes en clau de democratització, transparència i descentralització. En només un ple, es va visualitzar una manera necessària de fer oposició en un ajuntament tan fragmentat, amb la voluntat de modernitzar i actualitzar l’administració amb propostes polítiques que aposten per la innovació i la transformació.

El PSC i Cs, amb discursos similars, van obviar la realitat dels avenços i van plantejar-ho tot en termes de l’independentisme contra el món. Aquells que diuen que no volen blocs van mostrar una manca total de priorització en termes de ciutat en fer una anàlisi profundament reduccionista. La proposta de Guanyem va esquerdar marcs preconcebuts i va mostrar com es pot avançar en democratització i descentralització a través del lideratge i la proposta des de l’oposició.

Ara bé, en paral·lel, treballarem també una oposició crítica, contundent i constructiva com, de fet, fa setmanes que fem. Fixeu-vos, per exemple, en la reivindicació que es mantinguin les línies d’escoles públiques com la Dalmau Carles, on aquest curs s’ha reduït una classe de P3; la de garantir que veïns i veïnes de Girona Est comptin amb llum a casa seva, o la d’evitar un macroprojecte que posi en risc el patrimoni de l’Odeón i desbordi encara més un Barri Vell avui ja saturat. Reivindicacions que Guanyem ha posat sobre la taula conjuntament amb una moció que es debatrà dilluns al ple i que recupera totes les iniciatives en habitatge ja aprovades, però no desplegades pel govern de Madrenas, així com hi suma un calendari per validar un pla local d’habitatge. Un sostre digne per a tothom.

En un mes, doncs, des de Guanyem ja hem fet propostes en educació, cultura, participació, habitatge, drets bàsics i també sobre l’emergència climàtica. Alhora hem iniciat un procés per visitar el personal i les dependències municipals, per conèixer les dones i homes que aixequen cada dia la Casa, i afronten els seus reptes i problemàtiques, i per continuar explicant que som aquí per situar un projecte transformador i una ciutat de futur en el centre de les polítiques públiques. Hem vingut a guanyar la ciutat per a les seves veïnes i veïns i utilitzarem totes les eines que siguin al nostre abast. Ho deixem dit perquè no sorprengui ningú. Governarem l’oposició, amb ganes, idees i programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia