Opinió

Full de ruta

Catalá és aposta segura

L’exministre de Justícia sabia abans que ningú que als electes catalans els tocaria el 384 bis a la ruleta de les inhabilitacions i ara és fitxat per la firma d’apostes Codere

La primera moció de censura amb èxit en democràcia va ser un terrabastall al PP, que va inaugurar un campi qui pugui sense brúixola. Mariano Rajoy tornant a ser un registrador de la propietat, Soraya Sáenz de Santamaría fitxant pel bufet Cuatrecasas, María Dolores de Cospedal recuperant la plaça d’advocada de l’estat al Tribunal Suprem, Jorge Moragas canviant l’agenda de cap de gabinet de Rajoy per ser jurat de Miss Filipines... Qui no estava tenint sort amb l’enviament de currículums era Rafael Catalá, ministre de Justícia del setembre del 2014 a l’1 de juny del 2018 de la moció, però l’atzar l’ha deixat d’esquivar i finalment li arriba el cop de sort. Codere, empresa líder en apostes esportives i màquines escurabutxaques, ha fitxat Catalá amb un sou fix i un de variable com a assessor en temes regulatoris. És una àrea que l’exministre ja coneix: del 2005 al 2011 ja va ser el responsable del compliment normatiu de Codere. Però és que a més Catalá és expert en el repartiment de sort. “Vostè té molta sort, vostè és una persona afortunada, perquè pot venir a aquesta cambra amb aquest llaç groc, que és ofensiu perquè diu que hi ha presos polítics a Espanya, i no hi ha presos polítics a Espanya! A Espanya hi ha polítics presos”, etzibava Catalá al diputat del PDeCAT Carles Campuzano l’11 d’abril del 2018 al Congrés, quan ningú es jugava un euro que hi hauria una moció de censura al cap de cinquanta dies ni Campuzano veia la sort de visitar amics a la presó. Però és que Catalá sabia abans que ningú que als electes catalans els tocaria el 384 bis a la ruleta de les inhabilitacions, i això que és un article de la Lecrim que en teoria apliquen els jutges amb independència del govern. Si Catalá va encertar apostant el tot o res a un 384 bis que no surt ni a la ruleta i ara reté la direcció de justícia i interior del PP mentre cobra del PP i de Codere, la justícia no és un cachondeo, com deia Pedro Pacheco el 1985. La justícia és un casino, i Catalá és aposta segura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia