Opinió

LA GALERIA

Tardor molt calenta

L’Onze de Setembre pot estar molt carregat de possibles tempestes polítiques

Si estem tenint, sobretot el mes de juliol, un estiu molt tropical, la tardor que ve –políticament parlant– pot esdevenir molt calenta i plena d’incerteses destacades. Quan sortirà i què passarà amb la sentència del procés que ha de dictat el Tribunal Suprem? Hi haurà eleccions a Espanya? Hi haurà eleccions a Catalunya? Què succeirà amb la vista del Tribunal de Justícia Europeu de Luxemburg del 14 d’octubre sobre la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat? Moltes qüestions que ara són una incògnita i que –sense cap mena de dubtes– escalfaran, fins al punt d’ebullició política, l’ambient social a casa nostra. A més, ja abans de la tardor, l’Onze de Setembre pot estar molt carregat de possibles tempestes polítiques. Cal esperar i desitjar –sobretot per sentit comú– que les lluites estúpides i intestines entre partits polítics independentistes, entitats sobiranistes i la gent del carrer es calmin, i que en la pròxima diada nacional de Catalunya hi hagi una atmosfera de mobilització cívica important.

No hi ha cap dubte que la tardor serà calenta i que hem d’estar preparats –individualment i col·lectivament– per a qualsevol escenari polític. Ara recentment hem copsar que, de fet, el govern espanyol en funcions del senyor Pedro Sánchez no és gaire partidari del diàleg. Cal tenir present que la reacció de rebuig a les propostes de diàleg, sintetitzades en la carta de Jordi Cuixart tramesa a La Moncloa, posa de manifest que el PSOE és un partit poc democràtic, poc d’esquerres i molt jacobí. Un altre aspecte que s’haurà de resoldre molt aviat, abans de la tardor, és si es confirma, o no, el nou càrrec del senyor Borrell com a cap de la diplomàcia europea. En certs ambients mediàtics europeus, especialment germànics i anglosaxons, es veu molt malament que Borrell sigui nomenat cap de la política exterior i de defensa comuna de la UE, però el maquiavel·lisme de certs estats en decadència contraresta i amaga aquestes crítiques. La tardor també serà calenta en els aspectes estrictament socials; en aquest estiu xardorós estem veient com sectors de la mobilitat (línies aèries, aeroports i trens) o les branques postals (especialment correus) estan donant un servei molt deficient al ciutadà (aquests serveis bàsics indispensables estan completament col·lapsats i les plantilles han quedat molt curtes). En síntesi, la tardor, políticament, socialment i judicialment serà molt dura. Caldrà estar preparats per fer-hi front amb dignitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia