Opinió

Keep calm

600 llepaculs i un populatxo

No van veure la família Borbó ni la seva cort estiuenca, però sí que van ser atesos per la policia, que els va confiscar megàfons

Segons la reina Letícia, enguany han tingut més convidats que mai a la recepció que convoquen a Mallorca per ser honorats ella, el seu marit Borbó i les dues nenes. Sembla ser que hi van anar sis-centes persones, triades per ells mateixos entre els que consideren els més influents, rics, famosos o el que sigui de l’illa. Fer la pilota a la monarquia és una tradició tinguda per molt convenient des de temps immemorials, o sigui que, en aquest sentit, no hi ha hagut novetat.

Entre els que no hi van anar hi ha quatre grups de mallorquins. El majoritari, que ni se’n va assabentar o se li enfotia. Un segon grup, poc nombrós, però molt més interessant, com els representants institucionals de MÉS i Podem; el jutge del cas Nóos o els voluntaris d’Open Arms, que tot i ser convidats (per haver estat premiats al llarg d’aquest any) no s’hi van presentar, deixant fatal, per exemple, els representants sindicals de CCOO i UGT, que sí que eren allà fent de plebeus agraïts. Un tercer contingent no havia estat convidat, però s’hi va presentar igualment amb banderes republicanes i estelades, a més de xiulets i pancartes. No van veure la família Borbó ni la seva cort estiuenca, però sí que van ser atesos per la policia, que els va confiscar megàfons i els pals de les banderes, a més de recordar-los quin idioma defensen els policies, el rei, la reina i les nenes i quin no.

I encara queden els més estranys. Hi havia un grup que, tot i no ser tingut en compte per la casa reial –que, òbviament, no els considera ningú–, es va instal·lar a la part exterior del palau per manifestar-se a favor de la monarquia i donar-los les gràcies per uns serveis no concretats. I així, mentre el rei feia la seva festa dins del palau, amb menjar, beure i sis-cents llepaculs, ells es van passar tota l’estona a fora al carrer cridant “Visca el rei!” i agitant banderetes. Tot plegat, amb la lloable missió que no es perdi mai la distinció entre el poble i el populatxo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia