Opinió

De set en set

Ha tornat en Jaume

La notícia es va produir dimecres passat i, sense cap dubte, pot rebre la consideració d’esdeveniment de la setmana per l’expectació i rebombori que ha aixecat. Es tracta de la represa de l’activitat d’un professional amb majúscules, un home a qui una inoportuna i dolorosa lesió ha obligat a estar de baixa durant un temps, deixant desemparats els seus seguidors, que són molts i encara més moltes. No, no es tracta de la tornada als terrenys de joc de Leo Messi, entre altres coses perquè el Barça va jugar dimarts al vespre i la notícia ja va ser comentada. Es tracta del retorn davant dels fogons d’en Jaume, l’home que cuina el millor llegum cuit de Barcelona –que no és poca cosa– en la diminuta cuina de l’encara més petita botiga especialitzada en aquest producte que des de fa molts anys obre cada dia la persiana al carrer del General Álvarez de Castro, a tocar del mercat de Sant Caterina.

Si algú el veu, petit, eixut, sense aires de gran xef, potser no diria que és un mestre en la cocció d’aquest producte tan fi, però tampoc diria ningú que Leo Messi, amb l’aire despenjat que sempre l’ha caracteritzat, és un geni de la pilota. El retorn de l’astre argentí ha estat rebut amb un cert escepticisme; en canvi, el retorn d’en Jaume s’ha celebrat a Santa Caterina amb joia, i cues de gent que pacientment esperen que se’ls ompli una paperina amb la seva menja preferida. Probablement Barcelona necessiti un Messi en plena forma, per omplir l’estadi i projectar encara més el nom del club i de la ciutat arreu del món, tant com els barcelonins necessiten en Jaume i les seves habilitats amb els llegums per reconèixer-se com a ciutadans d’aquest racó del Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia