Opinió

Keep calm

La pitjor campanya del món

Vox, PP i Ciutadans exigeixen el 155 a crits, el PSOE l’insinua guardant les formes i fins i tot Pablo Iglesias hi ha flirtejat

Ens ve al damunt la batalla entre el PSOE, Ciutadans, el PP i Vox pel vot més espanyolista. Els socialistes espanyols necessiten com l’aire que respiren esgarrapar un bon grapat de vots al partit d’Albert Rivera per debilitar-lo i aconseguir així un pacte posterior, un cop descartada definitivament l’opció de l’acord d’esquerres amb el suport dels independentistes catalans i bascos. Per això l’oferta estel·lar de la campanya electoral serà –ja està essent– l’aplicació d’un segon 155 contra les institucions catalanes. Vox, el PP i Ciutadans exigeixen un 155 a crits i el PSOE l’insinua guardant les formes. Fins i tot Pablo Iglesias ha arribat a flirtejar amb l’article més famós de la Constitució del 78.

El 155 és una conseqüència lògica de la negativa a negociar per part de les elits de Madrid. Si es reiteren les majories independentistes a les institucions catalanes, què millor i més quirúrgic que liquidar-les? A més, el record del primer 155 entre l’opinió pública espanyola –i aquí es pagarà l’error garrafal de declarar la República i, tot seguit, abandonar-la– és el d’una solució immediata i balsàmica al conflicte, sense cap mena de cost per a ningú que no fossin els mateixos catalans. Així, sense Parlament, ni Generalitat, ni política catalana, els programes matinals de les cadenes de Madrid podran retornar, per fi, a la plàcida combinació de xafarderies frívoles més nens morts en circumstàncies extremes.

Per això els ciutadans d’aquest país serem la mercaderia principal de la campanya electoral espanyola i més enllà. La subhasta catalanòfoba s’allargarà més o menys en funció dels resultats del 10 de novembre, via negociacions per formar govern. Però el que és clar és que gairebé tots els partits espanyols pensen que l’emoció política que més premi tindrà entre la majoria dels electors és l’atac i destrucció de l’autogovern català... El que dèiem, arriba la pitjor campanya del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia