Opinió

Keep calm

Sánchez

A hores d’ara tothom demana el cap del president de la Generalitat. Doncs jo en discrepo: està essent valent

Senyor Sánchez, una pregunta: s’ha adonat que fa uns mesos tenia un problema (Catalunya) i que ara el té multiplicat per deu? Zero en governabilitat, senyor Sánchez. Dient, vaig a espantar-los, vol dir que ho ignora tot sobre Catalunya, i, com diu Machado, “desprecian cuanto ignoran”.

Vostè té un correligionari, Alfonso Guerra, que va activar l’independentisme. Perquè sàpiga, senyor Sánchez, que l’independentisme ha viscut sempre, de vegades latent, de vegades actiu. Doncs el senyor Guerra va pixar-se en el Parlament català i en un referèndum –ho veu, Cayetana, que sí que són possibles, els referèndums?– sobre l’Estatut del 2006. El va retallar i el va acomodar als interessos de l’Estat, passant per alt que un Parlament l’havia votat i que un poble l’havia referendat. Té, senyor Sánchez, un altre correligionari, però molt més astut. Li diré una cosa: els escriptors catalans, als espanyols els fem pena. I diuen: “¡Pero, mujer, si a mi me pasean por todo el mundo!” Doncs quan Felipe González jo també em vaig passejar “por todo el mundo”, com a escriptora. I ara acaba de declarar que les revoltes es veuen cada setmana a París, amb les armilles grogues. Ja ho he dit: és molt astut.

Quan diuen vostè i els altres “de cuyo nombre no quiero acordarme” que Torra governa només per als seus, els he de posar un zero en democràcia. Saben què és la democràcia? Hi ha diverses ideologies, en un país qualsevol, i la que reuneix més vots governa segons el programa que ha estat més votat. Que Torra governés per a les altres ideologies, seria una traïció als votants. Creu vostè que Trump o Macron governen per a tots? I ara! Governen per a la ideologia predominant. És així com va.

A hores d’ara tothom demana el cap del president de la Generalitat. Doncs jo en discrepo: està essent valent i responent a la immensa majoria dels catalans. O és que tenir majoria al Parlament no significa tenir majoria a la societat?

Sánchez: dimiteixi. No n’està a l’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia