Opinió

Tribuna

Construint una galeria

Hi ha moments especials, que serveixen per mirar enrere i projectar-se cap al futur. Per exemple, quan se celebra un aniversari, l’efemèride remou i et fa pensar en l’ahir, també en l’avui i en el demà que volem escriure. Quan fem anys, sol ser un d’aquells instants on la intersecció del passat, del present i del futur aflora i es generen emocions fortes i es converteix en un instant memorable. Quan era petit, recordo un dia singular, una tarda en la qual després de l’escola en lloc d’anar a casa vam desplaçar-nos al carrer Consell de Cent. Aquell dia el meu pare i la meva mare van fundar la galeria familiar. Era l’any 1989. Tenien l’objectiu d’iniciar un projecte galerístic del qual celebrem demà dilluns el trentè aniversari, i ho fem amb tota l’emoció i entusiasme i amb un agraïment infinit a ells dos i a tanta gent que ha fet possible aquest camí compartit.

Els projectes caminen, canvien i es modulen al llarg dels anys; també les galeries d’art. Una galeria és un diàleg, una conversa, una pregunta, un espai de debat i d’interrelacions, una porta oberta a la reflexió. Un espai per qüestionar-nos, un món que pot ser irreverent i sacsejar-te. Un lloc que pot transgredir, que pot posar en dubte les rutines i les inèrcies. La nostra galeria està especialitzada en l’art modern i de postguerra, així que hem de mirar-nos el passat des del present, rellegir, treure la pols a mirades potser caducades, revisar, donar contemporaneïtat a un passat que no ha de ser remot, sinó memòria viva, útil per a l’immediat i per al futur. Volem connectar amb els nous públics i creiem que la millor manera de posar en valor la història és que segueixi viva, l’important és que aquest art històric sigui vigent. Sabem la dificultat de fer-ho possible, i per aquest motiu estem convençuts que cal aglutinar talent: comissaris, crítics, historiadors de l’art, col·leccionistes, artistes i els seus llegats, museus, fundacions... I, és clar, cal exigència, passió i convenciment per la feina, amb la finalitat que l’art del nostre país sigui cada cop més conegut, reconegut i valorat mundialment.

Hi ha galeries de tot tipus i especialitats. Nosaltres volem que la nostra sigui un espai transformador i que segueixi l’estel dels artistes que representa. Per aconseguir-ho volem preservar el seu esperit innovador, revolucionari, amb noves idees i mirades. Hi ha molts relats possibles, és clar; nosaltres creiem en el trencament narratiu, en la força de l’origen, la memòria i de posar en valor la tradició i, a partir d’aquí, innovar amb llibertat. El nostre és un espai que segueix estimant els radicals del seu temps, els que es van atrevir a experimentar. Amb aquestes artistes no només cal obrir els ulls, cal obrir la ment. Volem recollir el seu llegat, que és per a nosaltres font d’inspiració.

I en volem més. Més reptes, més preguntes, més exposicions. Trenta anys són, bàsicament, aprenentatge i volem seguir fent créixer la recerca i, sobretot, ens agradaria fer-ho, de bracet, amb tots aquells a qui l’art us commou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia