Opinió

Keep calm

Acords

Castellví afirma que un nen que pugui aprendre a arribar a acords serà més flexible, respectuós i establirà millors relacions

Estic llegint el llibre de l’Alba Castellví Educar sense cridar, d’Angle Editorial. I l’altre dia vaig arribar al capítol titulat “Parlar amb els fills per construir la convivència i resoldre problemes”, que arrenca amb la importància de construir acords. I ens recorda que, segons el diccionari, un acord és un pacte pel qual cessen les desavinences. I sense deixar el diccionari, veiem que fer una cosa d’acord és fer-la amb aquella unió que resulta d’una manera comuna de sentir, de pensar o d’obrar. Per això és important que uns i altres puguem explicar com ens sentim davant dels problemes de convivència. Castellví sosté que com que les desavinences provoquen malestar i a casa ens hi volem trobar bé i volem que s’hi trobi bé tothom, conèixer la manera de poder-nos avenir és fonamental. I em va fer pensar. Per això els proposo de substituir “casa” per “país” i “nen” per “comunitat”. Si un acord és una decisió mútuament acceptada entre les parts interessades, vol dir que les propostes per resoldre desavinences hauran de ser aprovades per tots els implicats perquè es puguin convertir en acords. Això és bàsic per dos motius. El primer, perquè aprendre a construir acords amb els altres serà determinant per tenir una vida feliç. I el segon, perquè pactar assegura resultats molt millors per a la convivència que no pas imposar resolucions unilaterals. Castellví afirma que un nen que pugui aprendre a arribar a acords serà més respectuós, més flexible i establirà millors relacions amb els que l’envolten. Quan hi ha un problema difícil de resoldre a casa, cal que el nen se senti part de la solució i no només del problema. Si contribueix a trobar una idea per resoldre el conflicte, la solució pactada funcionarà molt millor que qualsevol altra que decidim adoptar a casa unilateralment, sense ell. Com podem arribar a acords a casa amb el nen? Buscar un moment adequat, parlar de com ens sentim davant del problema, explicar que necessitem la seva ajuda, demanar-li idees, prendre’n nota i triar-ne una entre tots dos. Si hi ha voluntat, no és tan difícil arribar a acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia