Opinió

Full de ruta

Tebas

Javier Tebas és el colossal representant de l’extrema dreta espanyola a La Liga, en la qual exerceix com a president des de l’any 2013 quan, amb el consentiment dels clubs participants, va ser renovat fa dos dies (coincidint pràcticament amb el recent Barça-Madrid) en el càrrec en no presentar-se més candidats a l’elecció. Tebas és qui ha organitzat els horaris de la competició d’acord amb els interessos televisius, però concedint-se la possibilitat de multar els clubs que no omplin les grades més visibles en una retransmissió: com si la funció dels espectadors dels camps de futbol, sense considerar les seves preferències pel que fa als horaris dels partits i comptant amb la submissió dels clubs a través de la paga corresponent a la venda dels drets televisius, fos la de convertir-se en figurants perquè els teleespectadors no es facin una mala imatge de La Liga. Tebas també és qui ha manat que, a peu de camp, els periodistes només puguin preguntar als futbolistes qüestions relacionades amb el partit de La Liga.

Veient això no ha d’estranyar que l’organisme presidit per aquest advocat tan sensible a la llibertat d’expressió hagi ordenat que en la retransmissió del Barça-Madrid, a càrrec de Mediapro, no es fessin visibles les protestes del Tsunami Democràtic, en relació amb els presos polítics catalans, o una reivindicació tan discreta com és demanar diàleg a l’Estat espanyol. I és per això que, després que els serveis de seguretat arrabassessin als aficionats els cartells de l’Spain sit and talk i unes caretes força lletges de Messi a l’entrada del Camp Nou, en el moment en què unes pilotes van saltar a la gespa i van provocar la interrupció momentània del partit, es van mostrar unes imatges capturades des d’un dron que mostraven l’estadi des de ben lluny. Aquest és el control de les imatges al segle XXI. I, en contra d’una vindicació democràtica, pot ordenar-ho algú en sintonia amb un poder determinat que, en canvi, és capaç de demanar que se sigui tolerant amb els que no ho són. Recordem que, davant la negativa del Rayo Vallecano, pressionat per l’afició del club, d’incorporar l’ucraïnès Roman Zozulya, Javier Tebas va dir: “El Rayo no vol nazis, i si demà un club no vol jugadors homosexuals?” S’ha de ser molt fatxa per comparar unes persones amb aquelles que les voldrien aniquilar. I tornarem a dir-ho: s’ha suspès un partit per haver cridat “nazi” a algú que sembla vantar-se de ser-ho després de milers de crits racistes, masclistes i homòfobs. Esto es La Liga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia