Opinió

Full de ruta

Suprema castanya

Ara també ho diu el TJUE: el Tribunal Suprem vulnera drets constitucionals dels ciutadans sense immutar-se

Ara ja ho sabem, també, pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE); el Tribunal Suprem espanyol, que passa per ser la màxima garantia de l’estat de dret a Espanya, vulnera els drets constitucionals dels ciutadans sense immutar-se. En aquest cas, el dret a la representació política de l’eurodiputat electe Oriol Junqueras, de l’eurodiputat electe Carles Puigdemont, de l’eurodiputat electe Toni Comín, dels milions de ciutadans que els van votar i dels milions d’espanyols que van participar en les eleccions europees, perquè les creien autèntiques, o autènticament democràtiques. Això diu molt d’un tribunal de justícia i dels jutges que en formen part, però també diu molt de quina mena de país és aquest, avui dia, i de quina mena de valors professa en realitat.

Els jutges suprems no poden al·legar ignorància. Sabien que eren eurodiputats electes, sabien que tenien immunitat i sabien que per actuar contra ells els calia el permís del Parlament Europeu, perquè així funciona la separació de poders en el món democràtic. Però van decidir tirar pel dret, passar-se els electors, els electes, la immunitat parlamentària, la separació de poders i el principi democràtic per l’aixella, violar uns drets protegits per la Constitució i per l’ordenament jurídic europeu al qual pertanyen, i mantenir Oriol Junqueras injustament tancat a la presó i impedit de complir el mandat democràtic dels ciutadans. Formular una qüestió prejudicial i tirar endavant sense esperar cap resposta, ho diu quasi tot. El quasi seria acatar el dictamen del TJUE, posar en llibertat Junqueras, anul·lar el seu judici i demanar el suplicatori al Parlament Europeu per jutjar-lo. Ja triguen.

En comptes d’això assistim al lamentable espectacle de tots aquells que posen davant de tot la seva obsessió per decapitar l’independentisme català i dissuadir el moviment sobiranista, i al no menys lamentable silenci de tots aquells que asseguren voler i defensar Espanya com un estat de dret, una democràcia plena i una part essencial de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia