Opinió

Full de ruta

Trapero, al banc dels acusats

Dol sentir com diu que hauria obeït l’autoritat judicial si li hagués ordenat detenir el president de la Generalitat i el govern. No li van demanar, però ara el culpen

El major Trapero és un policia. Fa la seva feina i els seus caps polítics, molts al llarg dels anys i de diferent signe, hi han confiat i li han assignat diverses missions. Finalment va ser nomenat cap dels Mossos i va obtenir el rang de major. La seva feina ha estat sempre ben valorada i va excel·lir, ell i els comandaments que l’acompanyaven, durant els dolorosos atemptats de l’agost del 2017. Diuen que això és el que va enervar una determinada manera d’entendre l’estat, que va fracassar per incompareixença i per incompetència aquells dies d’agost. És això el que l’ha portat al banc dels acusats de l’Audiencia Nacional? Em temo que sí. La bona feina dels Mossos no pot tapar la dolenta que van fer els serveis d’informació espanyols, abans i després dels atemptats i abans i després de l’1-O. Ara Trapero ha de defensar la seva feina i la dels Mossos negant que sigui independentista. Cony, que no ho és, d’independentista. Que no s’adonen que no ho ha estat mai? I tant que ho fan, però els pots la ràbia. Saben que han de buscar alguna cosa per tapar els nuls resultats dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, tant el 17-A com l’1-O. Han deixat anar el fiscal de l’Audiencia Nacional, un tribunal que no hauria d’existir. I han tornat les formes utilitzades contra ETA, però també contra una part de l’esquerra basca que no era ETA. S’imaginen aquests jutges i fiscals havent de defensar-se de ser espanyols i espanyolistes? Doncs amb això burxen un Trapero que té tot el dret del món a defensar-se, i a qui s’ha de reconèixer el dret a fer tot el possible per evitar ser condemnat. Dol sentir com diu que hauria obeït l’autoritat judicial si li hagués ordenat detenir el president de la Generalitat i el govern. No li van demanar, però ara el culpen. Així com tenia clar que el govern seria condemnat greument al Suprem, penso que ara potser s’adonaran que volen ensorrar l’independentisme i les idees condemnant algú que, de fet, podia haver estat el seu millor aliat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia