Opinió

De reüll

Els ‘Glòria’ que vindran

Una història personal, un record familiar, una feina, mitja vida

Dies després hem pogut descobrir el paisatge desolador que ens ha deixat el pas del temporal Glòria. De punta a punta del país, pràcticament ningú se n’ha salvat. Si no ha estat la força de l’aigua, ha estat la neu o el vent. O tot plegat. I el balanç és dramàtic. Desperfectes que requeriran inversions milionàries. I darrere de cada destrossa hi ha una història personal, un record familiar, una feina, mitja vida. S’ho ha endut l’aigua pràcticament en un aclucar d’ulls i en molts casos allò que s’ha malmès és irrecuperable. Com a mínim, tal com era.

Diuen que el que hem viscut és inèdit. Però que ho deixarà de ser d’aquí en endavant, gràcies al fet que tots plegats hem posat el nostre granet de sorra per convertir l’amenaça del canvi climàtic en un gegant que ho està capgirant tot. Lamentar-nos del perquè hem arribat fins aquí no aporta res. Hi som, i el que toca és mirar endavant per veure com afrontem en un futur –que no serà gaire llunyà– un nou episodi com el Glòria. Aquests dies, el president de la Generalitat i diversos consellers s’han desplaçat pel territori per conèixer l’abast de la tragèdia i solidaritzar-se amb els afectats. Que no sigui només de cara a la galeria i que el compromís, polític i econòmic, sigui real. Que li preguntin a la gent del delta de l’Ebre quants governants s’hi han anat a fotografiar i, després de somriure davant de la càmera, se n’han oblidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia