Opinió

Keep calm

Qui m’ha robat el mes d’abril?

No permetrem que el virus ens robi el 23 d’abril, però permetrem que ens robi la nostra llibreria de confiança?

Com en aquella cançó del Sabina en què un home es treia de la butxaca un calendari i cridava: “Qui m’ha robat el mes d’abril?!” El mes de març, l’abril, la Pasqua i qui sap si també el maig; el virus ens ha robat les rutines, les reunions, el curs escolar, els clients i ara les tradicions.

Avui, diumenge de Pasqua, no cantarem caramelles pels carrers, s’han suspès processons i passions, a Verges no han fet la Dansa de la Mort i a Girona no han desfilat els manaies. I malgrat això la innovació col·lectiva ha trobat fórmules perquè no ens acabin de robar del tot la festa; caramelles des dels balcons, cerimònies per streaming, videoreceptes per fer mones a casa. Així és com ens hem espavilat per no deixar-nos robar del tot la Pasqua.

Els pastissers, tot i que amb plantilles reduïdes i persianes mig abaixades, han trobat també la manera de servir mones a domicili, per mantenir la tradició i sobretot el negoci. Fantàstic. Però ara que s’apropa Sant Jordi els llibreters no ho tindran tan fàcil; han de tenir tancat perquè, a diferència de les pastisseries, no es consideren un servei bàsic. I aquí és on intervé la consciència ciutadana: com a consumidors tenim capacitat de decidir qui sortirà victoriós de la batalla silent que es lliura en temps de coronavirus entre el comerç tradicional i el gegant Amazon que arrasa el teixit comercial del país a costa de repartidors mal pagats i abocats a arriscar la salut. Hem lluitat perquè no ens robin l’abril, ni la Setmana Santa, i d’aquí onze dies lluitarem perquè no ens robin Sant Jordi: comprarem i regalarem llibres. Però ho podrem fer de dues maneres: a llibreriesobertes.cat per comprar-lo a la nostra llibreria del barri –sabent que no el podrem recollir fins que obri, però que gràcies a nosaltres obrirà– o als poderosos gegants on line. No permetrem que el virus ens robi el 23 d’abril, però permetrem que ens robi la nostra llibreria de confiança?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia