Opinió

De reüll

Partits a l’altura

Cal un pacte de país sobre la indústria però també polítics a l’altura

Milers de persones i les seves famílies quedaran sense feina abans d’acabar l’any, quan la Nissan tanqui les tres plantes que té a Catalunya però mantingui les que té a Àvila i Cantàbria, que també fan components per a Renault. Aquests dies ha estat controvertida la falta d’inversions que el govern del socialista José Luis Rodríguez Zapatero va fer a la conca d’Òdena i un exdirectiu de la companyia automobilística en desvelava algunes claus en un article d’opinió en aquest diari.

La falta d’inversions a Catalunya per part del govern espanyol, en un interès tan palpable com, per exemple, el corredor mediterrani, és un greuge que fa anys (dècades) que s’arrossega, sigui blau o vermell el color del partit que mana a Madrid. Una ja fa anys que es tenyeix les canes per saber que la reivindicació d’aquesta infraestructura ha estat una demanda tan recurrent com desatesa. Però a banda de la falta d’inversions en un territori que prefereixen ofegat, la falta d’acords de país és una de les conseqüències de la manera com es fa política: buscant el rèdit immediat o, com a molt, fins a les properes eleccions. No ho hauríem d’acceptar mai. Que fa falta un pacte de país sobre indústria –com també fa falta un pacte de país sobre educació, entre altres– és un fet tan evident com ara que no l’aconseguirem mentre tinguem partits i polítics que no estiguin a l’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia