Opinió

LA GALERIA

Una ciutat amable

Cal treure els cotxes de molts carrers i places i, amb la pandèmia s’ha fet actuacions provisionals que cal elevar a definitives

Si una cosa crec que uneix els cinc grups municipals que formen el ple de l’Ajuntament de Girona, de vint-i-set regidors en aquest mandat, és aconseguir que Girona sigui una ciutat més amable, no només per a la gent que la visita com a turistes, sinó especialment per als ciutadans que hi viuen i els que necessiten trepitjar-la a diari per qüestions de feina, de necessitat o de gust. I l’estratègia per convertir-la en això, en una ciutat més amable, és radicalment diferent, com segurament així ha de ser. Però trobo que és altament positiu que hi hagi coses en comú entre grups municipals tan diferents i que siguin capaços de dir-ho públicament perquè, vist el partidisme que massa sovint es gasta en aquest desprestigiat, i al mateix temps tan necessari, món de la política, és d’agrair que facin públic el seu compromís per millorar la ciutat i la vida dels qui l’habiten o la visiten, els que han estat escollits per fer-ho. Dit això, què vol dir fer una ciutat més amable? Des de l’equip de govern de l’alcaldessa Madrenas creuen que han fet passos endavant molt importants en poc més d’un any de mandat. Des de l’oposició es critica que es vagi massa lent i no es faci com ells ho farien, cosa absolutament lògica perquè tothom faria el que creu però són els ciutadans, en primera instància, i els pactes entre grups diversos posteriorment, els que trien qui ha de fer-ho.

Intentar millorar la vida de la gent hauria de ser l’obligació de tots aquells que dediquen una part del seu temps a treballar pel comú. A Girona hi ha problemes diversos perquè diferents són les necessitats de la gent que viu en alguns barris o la que ho fa al centre o l’eixample de la ciutat. Però si realment hi ha la voluntat, les millores arribaran. Cal actuar amb determinació quan arriben desastres naturals com el Glòria o la maleïda pandèmia que ho ha canviat tot, però aquestes intervencions, les de resoldre problemes immediats, són mirades a curt termini, com aconseguir que ningú passi gana o tingui sostre, encara que no sigui l’ajuntament l’administració encarregada d’arreglar tot això però sí la que té l’obligació moral de fer-ho. Però cal mirada llarga. Cal treure els cotxes de molts carrers i places de la ciutat i amb les mesures de la Covid-19 s’ha fet actuacions provisionals que caldrà elevar a definitives. Cal valentia. Per fer una ciutat més amable. Entre tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia