Opinió

A la tres

L’altre virus

“El tema és que, en el fons, tots estàvem convençuts –i em sembla que els governs també– que el virus ens donaria una treva

“A mi em fa l’efecte que quan recuperem la normalitat –i ens desfem de la Covid i de la crisi econòmica–, el proper virus que ens afectarà molt ràpidament serà el de l’oblit.” Ja em sap greu autocitar-me, però aquesta era la conclusió d’un article que vaig escriure en aquest mateix espai a principi d’abril passat. I em fa l’efecte que alguna cosa hi té a veure, aquest virus de l’oblit, amb el que torna a estar passant, que no és res més que caminem –i veloçment– cap a la segona onada. No va desaparèixer la Covid-19 ni vam superar la crisi econòmica, però el virus de l’oblit s’ha comportat com l’altre; això és, aprofitant qualsevol escletxa. Ens vàrem pensar que això ja estava; que poder sortir de casa, fer esport, o anar a la platja o al restaurant era sinònim que això ja estava. I en comptes d’una nova normalitat, d’un temps de represa, vam entrar en un “això ja està” que en algun moment feia feredat. De qui és culpa? A mi em sembla que de tots. Del govern, primer. Perquè de la mateixa manera que ens va confinar ordenadament, amb criteris clars i contundents, també hauria de reconèixer que va fer un desconfinament que semblava una cursa a veure qui en feia més via. I mentre ens parlaven de mascaretes (ara sí, ara no), s’anunciava que el nou curs seria presencial (ai las) i començaven a obrir bars i restaurants. Ni testos massius ni rastrejadors, deien. No cal. Segur? El govern ho podria haver fet millor? Sí. Tots hem intuït els seus dubtes i les seves discrepàncies internes. I el col·lectiu mèdic? Potser també. Perquè jo no sé vostès, però jo he sentit opinions per a tots els gustos, aquests dies. No hi ha hagut, em sembla, una autoritat mèdica creïble. O els ho diré diferent: n’hi ha hagut massa i de discrepants. I nosaltres? Nosaltres, no ens enganyem, potser també hi tenim alguna responsabilitat És fàcil culpar polítics i metges. Han vist els passejos marítims, com van de gent? No han vist els grups d’adolescents –i de no tan adolescents– afectats pel virus de l’oblit? Han vist com d’atapeïdes estaven algunes terrasses de bars? No han fet, vostès, cap gran trobada familiar?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia