Opinió

A la tres

Que digui dia i hora

“No deu ser, Jéssica Albiach, que qui encalla la reunió de la taula de diàleg és Pedro Sánchez? I que els seus socis de govern callen?

La presidenta de Catalunya en Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, va anar ahir a Catalunya Ràdio (que és aquella emissora on treballava la Mònica Terribas i de la qual encara no sabem perquè va marxar ni de qui parlava quan va dir que se n’anava perquè “l’engranatge grinyola”) i va carregar una mica a tort i a dret, que ja se sap que sempre és més fàcil estar a l’oposició que al govern. A Albiach no li sembla bé que el vicepresident i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, condicioni la negociació dels pressupostos de l’Estat a la convocatòria de la taula de diàleg. I tampoc no li sembla bé el que està fent JxCat, que acusa d’estar bloquejant una nova reunió de la taula de diàleg amb finalitats electoralistes. Té raó quan diu que ERC condiciona la negociació dels pressupostos a la taula de diàleg (bé deuen haver de fer valer un acord d’investidura si Pedro Sánchez els està torejant, no?), i té raó quan diu que JxCat sembla reticent als resultats que d’aquesta en puguin sortir. No se n’han amagat mai, a JxCat, que en són del tot escèptics. Vaig trobar curiós, però, que Albiach no fes cap referència a la responsabilitat que hi té el president Pedro Sánchez i, és clar, als seus socis de govern, a Podemos, que ella coneix molt bé. Potser la solució de tot plegat és ben simple: què passaria si Pedro Sánchez posés dia i hora a la reunió de la taula de diàleg? A mi em fa l’efecte que JxCat hi hauria d’anar, amb més o menys entusiasme, i que ERC faria el mateix, en aquest cas amb més entusiasme que menys, i que després els republicans es posarien a negociar els pressupostos espanyols. No deu ser, doncs, Jéssica, que, d’electoralisme, també n’hi ha a l’executiu espanyol? No deu ser que Pedro Sànchez incompleix reiteradament l’acord d’investidura, menysté qui el va fer president i demostra no tenir cap ganes de tornar-se a asseure en una taula de diàleg perquè no li convé políticament? I no deu ser que els seus socis de govern, tan partidaris de trobar una solució dialogada, ara callen, el deixen fer i, sobretot, empassen?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia