Opinió

De reüll

Paraules boniques

Hi ha qui aposta per les anomenades hortes solars. Un nom molt bonic

És cert, i alhora paradoxal, que els paisatges que més ens agraden són aquells que conserven un cert aire salvatge, on la petjada humana és subtil o, a vegades, imperceptible. En canvi, quan tenim la possibilitat de treballar amb l’entorn no fem altra cosa que no sigui modificar-lo.

Ara, en algunes comarques de Catalunya hi ha un debat obert sobre la sostenibilitat real i el paisatge. Per exemple, les vinyes del Penedès no són res més que el reflex d’un sistema productiu que té l’elaboració de vi i escumosos com a principal font d’ingressos. Però els polígons industrials, l’activitat pesquera i marítima i les segones residències de la costa formen part del paisatge de Catalunya.

Hi ha qui aposta per les anomenades hortes solars. Un nom molt bonic. Les hortes solars no són hortes, són centrals energètiques que, si fóssim més pràctics i sincers, instal·laríem als llocs on ja hi ha centrals elèctriques i no entre vinyes. Ho dic ara que l’anomenat Ministeri per a la Transició Ecològica ha formalitzat l’ampliació per deu anys dels permisos d’explotació de les nuclears. Potser comença a ser hora de començar a treballar per fer efectiva la transició ecològica de veritat. No n’hi ha prou de buscar noms bonics per tenir centrals elèctriques més verdes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia